Jongeren krijgen eigen ontmoetingsplek bij Tjonkie

Oudewaterse jongeren krijgen hun eigen ontmoetingsplaats. Onder de luifel bij kinderactiviteitencentrum Tjonkie aan de Touwslag.

Vorig jaar meldden enkele tienerjongeren zich bij burgemeester Pieter Verhoeve. Namens hun vriendengroep vroegen zij de gemeente een plek aan te wijzen waar zij elkaar konden ontmoeten.

Tot dat moment gebruikten zij in de wintermaanden een ruimte in De Klepper. Die was slechts beperkt beschikbaar. En als de jongeren elkaar in de buitenruimte ontmoetten, dan ervoeren omwonenden regelmatig overlast.

In april van het vorig ging een aantal betrokken jongeren in gesprek met leden van het forum Ruimte. Daar deden de jongeren enkele suggesties voor de plaatsbepaling. ,,De keuze voor Tjonkie is tot stand gekomen na overleg met omwonenden, gebruikers van Tjonkie, de politie en de buitengewoon opsporingsambtenaar,’’ licht burgemeester Verhoeve toe.

Kleine aanpassingen

Burgemeester en wethouders trekken een bescheiden bedrag uit om de plek geschikt te maken voor de jongeren. Zo laat de gemeente de verlichting aanpassen en komt er een betonnen bankje.

De jongeren moeten zich wel aan een aantal spelregels houden. Verhoeve: ,,De plaats geldt voor de duur van een seizoen. In het najaar bekijken we of de ontmoetingsplaats hier kan blijven.’’

 Bron: Gemeente Oudewater | 12 februari 2015

Geef een antwoord