Jongeren richten eigen ontmoetingsplek in

Oudewaterse jongeren hebben bij Tjonkie hun eigen ontmoetingsplaats in gebruik genomen. Dat deden zij door gezamenlijk een windscherm te vlechten.

Vorig jaar meldden enkele tienerjongeren zich bij burgemeester Pieter Verhoeve. Namens hun vriendengroep vroegen zij de gemeente een plek aan te wijzen waar zij elkaar konden ontmoeten. Die komt dus onder de luifel bij kinderactiviteitencentrum Tjonkie aan de Touwslag. Dat gebeurde na overleg met de jongeren, omwonenden, gebruikers van Tjonkie, de politie en de buitengewoon opsporingsambtenaar.

Gebruiksklaar

In de achterliggende weken maakte de gemeente voor een bescheiden bedrag de plek gebruiksklaar. Onder andere door de verlichting aan te passen en een betonnen bank te plaatsen. Het afscheidingsscherm dat de jongeren zelf hebben gevlochten, vormt de afronding van de inrichting van de plek.

Voor een jaar

Burgemeester Pieter Verhoeve: ,,Hopelijk gaan de jongeren veel plezier beleven aan deze plek. Na een jaar gebruikservaring beoordelen we of we met deze ontmoetingsplaats doorgaan. Dat zal voor een belangrijk deel afhangen van hoe de jongeren hier zelf mee omgaan.’’ De plek geldt voorlopig voor de duur van een jaar.

In gesprek

De burgemeester is ook nog in gesprek met een groep jongeren die momenteel gebruik maakt van een ruimte in De Klepper en aandacht heeft gevraagd voor hun toekomstige huisvesting.

 Bron: Gemeente Oudewater | 20 maart 2015

Geef een antwoord