Jongeren zingen Johannes Passion

Op zondag 18 maart 2018 is de Sint Franciscuskerk in Oudewater het decor voor een uitvoering van de Johannes Passion van Johann Sebastian Bach. De Johannes wordt uitgevoerd door 80 jeugdige mannen- en vrouwenstemmen van het Studentenkoor Amsterdam. Als solisten zijn Robert Brouwer, Eric Jansen, Elvire Beekhuizen, Minho Jeong, Felipe Gallegos en Michael Wilmering aangetrokken: zes solisten met veel ervaring in de partijen die de Johannes Passion voor solisten bevat.

Het concert start om 14.30 uur; kerk open vanaf 14.00 uur. Parkeren kan vlakbij de kerk en is gratis. Er zijn nog wat toegangskaartje (€ 35,- inclusief een pauzeconsumptie) te koop. Ze zijn te bestellen via leden van vier Rotaryclubs of via het mailadres johannespassion2018@gmail.com.

Studentenkoor Amsterdam (SKA)

Het Studentenkoor Amsterdam (SKA) is volgens hun fans één van de meest energieke en enthousiaste studentenkoren. Vorig jaar vierde het SKA alweer zijn dertigste verjaardag, maar nog altijd blijkt het een bruisend koor met bravoure en expressiedrang. Dirigent Servaas Schreuders weet de veelheid aan stemmen tot een hechte muzikale eenheid te smeden.

Strijkorkest Lundi Bleu

De zangers en zangeressen worden in Oudewater begeleid door het Strijkorkest Lundi Bleu, voor deze gelegenheid uitgebreid met een aantal blazers en organist Jaap Zwart. Het in 2005 opgerichte Lundi Bleu staat synoniem voor verrassende muziek en hechte samenklank.

Kaartjes 100% voor goed doel

De Johannes Passion in Oudewater wordt georganiseerd door vier Rotaryclubs uit het Groene Hart (Bodegraven, Oudewater, Woerden en Woerden Oude Rijn). De clubs hebben ervoor gekozen om de opbrengst na aftrek van kosten van dit concert te schenken aan de Stichting van het Kind, die het geld besteedt in Het Groene Hart (Alphen aan den Rijn). Van ieder kaartje dat nu nog verkocht wordt, gaat het volledige bedrag naar de stichting.

Stichting van het Kind

De stichting ondersteunt kinderen, die wegens mishandeling, misbruik, verlating door ouders of gedragsproblematiek niet meer thuis kunnen wonen en daarom in tehuizen of pleeggezinnen leven. Ze worden geholpen met bijvoorbeeld sportprojecten, waardoor ze zelfvertrouwen ontwikkelen, leren samenwerken en omgaan met emoties.

Bron: Rotary Woerden Oude Rijn | 1 maart 2018

Geef een antwoord