Jörgen Hulst exposeert foto’s

Tot en met 15 maart is in de expositieruimte van het Cultuurhuis van Oudewater een expositie te zien van foto’s van Jörgen Hulst. De foto’s zijn te koop; een deel van de opbrengst doneert hij aan de voedselbank.

Jörgen Hulst won in de zomer 2014 de fotowedstrijd van Oudewater.net waarin gevraagd werd het zomerse gevoel van Oudewater vast te leggen. “Het was een complete verrassing dat ik gewonnen had”, zegt Hulst.
De winnende foto legde de rust van een kano op de Lange Linschoten vast op een zomerse dag. Hulst maakt zijn leven lang al graag foto’s, maar pas de laatste jaren werd deze gewoonte een echte passie.

Natuur

In zijn huis en tuin hangen eigen gemaakte foto’s. Vooral de natuur dichtbij, waaronder natuurgebied Willeskop, als de Oostvaarder plassen zijn thema’s die je op de geëxposeerde foto’s tegen zult komen.
Ook een aantal zwart-wit opnamen van Oudewater bij nacht hangen ten toon. Hulst vindt het een eer dat hij gevraagd is voor deze expositie en bedacht zich geen moment om zijn foto’s op deze manier te kunnen delen met het publiek. “Ik ben gelijk op zoek gegaan naar foto’s die in aanmerking zouden kunnen komen.”

Waardering

De reactie van mensen op zijn foto’s zijn een bevestiging en stimulans om zich verder te willen bekwamen in fotografie, stelt Hulst. Professioneel zal fotografie voor hem ook een grotere rol gaan spelen in zijn nieuwe bedrijf voor het maken van websites.
“Ik heb nog veel te leren, maar geniet wel van de waardering die ik nu krijg”. Hij laat trots een ansichtkaart zien die bij het TIP-kantoor in Oudewater te koop is met zijn winnende foto en naam erop.

Voedselbank

De foto’s die geëxposeerd worden zijn te koop voor 75 euro per stuk. Een deel daarvan (25 procent) wil hij doneren aan de voedselbank in Oudewater, omdat hij hen een warm hart toedraagt.
De expositieruimte op de eerste verdieping van het Cultuurhuis is tijdens de openingstijden van bibliotheek te bezichtigen. Via een gastenboekje kunnen bezoekers hun reactie achterlaten.

Zenderstreek Montfoort & Oudewater | 14 januari 2015

Geef een reactie