Jorisgroep Oudewater blij met verbouwde De Draak

Met het neerhalen van een groot spandoek door de kinderen en kleinkinderen van oprichter Anton van den Hoogen, werd zaterdagmiddag de nieuwbouw van het clubgebouw De Draak officieel geopend.

Anton van den Hoogen begon in 1946 met Scouting Oudewater. Na een fusie tussen de meisjes van de Oda groep en de jongens van de Sint Joris groep werd op 1 november 1984 de Scouting Jorisgroep Oudewater opgericht. De scouting telt 180 leden en zit al 22 jaar op deze locatie. In zijn openingswoord memoreerde voorzitter Lars Vermeij aan de duur van dit project. “Zo’n 10 jaar geleden werden de eerste plannen voor een verbouwing gesmeed, Dankzij bijdragen van de Rabobank, Scouting Nederland, de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) maar ook met particuliere giften, kon de verbouwing geheel in eigen beheer worden gerealiseerd.”

Intussen werd al gebruik gemaakt van de nieuwe ruime keuken en de prachtige sanitaire ruimte.

Harold Broekhuizen, voorzitter van de beheersstichting, ging ook nog even terug in de tijd. Na het opruimen van een aantal fysieke obstakels konden belangstellenden de resultaten van de verbouwing met eigen ogen bekijken.

Bron: Zenderstreeknieuws Montfoort & Oudewater & Oudewater.net | 1 november 2018

Geef een antwoord