Jubileumweek bij Richard Proost Sport

Afgelopen week was het feest bij sportcentrum Richard Proost Sport! Zij verzorgen al 20 jaar judo lessen en het sportcentrum bestaat alweer 15 jaar. Een mooie reden om dit met een hele sportieve week te vieren.

Maandag was de start met Workout Day, dinsdag Boot Camp Day, woensdag Healty Day, donderdag Combi lessen Dag en vrijdag 3-athlon. Alle leden hadden de mogelijkheid om aan deze activiteiten deel te nemen.

SUP Polo Toernooi

richard-proost-sport_jubileumweek_sup-polo-2_oudewaterAfgelopen zaterdag was er een SUP Polo Toernooi in Ons Statenbad. Dit werd mede mogelijk gemaakt door SBZO en Starboard. Het spel bestaat uit een speelveld, 6 supboards, 1 bal, 6 speciale peddels en 6 spelers (3 tegen 3). Om 13.00 uur stonden er 5 jeugdteams te trappelen om plaats te nemen op de supboards. Met het opgooien van de bal begon het spel maar ook de hilariteit: vallen, staand werpen en het zoeken van de juiste posities. Al snel viel het eerste doelpunt. De jeugdteams hadden het spel snel door. Team Spetters ging er met de poule overwinning vandoor.

richard-proost-sport_jubileumweek_sup-polo-1_oudewaterBij de volwassenen was het ook een en al FUN! 9 volwassenen teams verdeeld over 2 poules gingen op en in het water. De suppers werden ook steeds fanatieker. Het meedoen was belangrijker dan winnen. De eerste volwassen poule werd gewonnen door de 5 B’s en de laatste poule overwinning was voor Richards Ruige Rakkers.

Judo Clinic met Roy Meyer

richard-proost-sport_jubileumweek_judo-1_oudewaterZondag 18 september stond de Judo Clinic met Roy Meyer in sporthal de Noort Syde op de agenda. Roy Meyer is een Olympisch judoka. In Rio heeft hij de gewichtsklasse 100+ vertegenwoordigd, daar heeft hij de 7e plaats mee behaald en was hij de beste Nederlandse mannelijke judoka. Om 10.30 uur stonden er 45 judoka’s van 4 tot 10 jaar op de tatami. Roy vermaakt de groep spelenderwijs. Door middel van duidelijke uitspraken en spelen liet hij de judoka’s zweten. Na de clinic was er tijd voor een handtekening en fotomoment. Alle judoka’s verlieten de sporthal met een handtekening op hun pak of band en een presentje.

richard-proost-sport_jubileumweek_judo-2_oudewaterVanaf 12.30 uur waren de oudere judoka’s aan de beurt. Voor hun had Roy een iets pittigere clinic. Ingewikkelde grondtechnieken afgesloten met stevige randori’s. Van klein naar groot niets was Roy teveel. Aan het einde was er nog een randori met Richard, meester Richard kwam ook in een houdgreep terecht. Hierna was er weer alle tijd voor de handtekening en een fotomoment.

Wij kijken terug op een zeer geslaagde jubileumweek. Iedereen bedankt voor jullie deelname, felicitaties en alle kaarten, bloemen en cadeaus. Op naar het volgend jubileum!

Bron: Richard Proost Sport | 18 september 2016

Geef een antwoord