Judo-activiteiten van Richard Proost Sport

In het weekend van 13 tot en met 14 april werden er twee toernooien georganiseerd voor onze A judoka’s.

En op zaterdag 13 april namen er drie judoka’s deel aan het 33e “Zuidland  Open Judotoernooi” te Zuidland. Deze wedstrijden vonden plaats in sporthal Drenkwaard.

Kortom, opnieuw een druk judo-weekend.

Susanne Kelder, Lute van Dam en Kurt Beekhof namen hier aan deel.
Sporthal de Walvis in Beverwijk was om gebouwd tot judo arena voor een vol weekend met judo-activiteiten.
Op zaterdag werd het Special Needs World Judo Games georganiseerd, dit toernooi is voor niveau 1 en 2. Allen Susanne Kelder nam deel in de -73 kilo en werd heel knap eerste.
Op zondag stond het Ben van der Eng Memorial Tournament op het programma voor alle drie de judoka’s. Na mooie wedstrijden met scores voor judoworpen en houdgrepen, was de uitslag als volgt Susanne en Lute beide een schitterende tweede plaats en voor Kurt een zeer verdiende 3e plaats.

Susanne, Lute, Kurt, Frank van der Hulst

Op zaterdag 13 april namen drie judoka’s deel aan het 33e “Zuidland  Open Judotoernooi” te Zuidland. De wedstrijden vonden plaats in sporthal Drenkwaard.
Er waren judoka’s uit Nederland, België, Frankrijk, Engeland, Italië en Ukraine. Lars Groenewegen -66 kilo en Syme van Vuuren -81 kilo mochten in ronde 2 in de categorie jongens -18 strijden
voor een medaille. Lars verloor helaas zijn eerste wedstrijd en moest het in de 2e wedstrijd nog een keer opnemen tegen dezelfde tegenstander, verloor helaas weer.
Syme verloor ook zijn eerste wedstrijd maar won daarna 2x. Om het zilver en brons verloor hij weer en werd daardoor 3e.
In de 3e groep was het de beurt aan Senna Groothedde -57 kilo, zij komt uit in de categorie dames -18. Het verliep naar wens, zij won de eerste 2 wedstrijden maar verloor de halve finale en kneusde haar kleine teen enorm.
In de verliezersronde kon zij niet alles meer geven door haar blessure en verloor zij de wedstrijd. Een 4e plaats was het hoogst haalbare.

Bron: RPS | maandag 15 april 2019 | Redactie Oudewater.net
Op de foto: alle drie de judoka’s en trotse coach Frank van der Hulst.
Op de foto: Syme

Geef een antwoord