Judo wedstrijden Richard Proost Sport

Afgelopen weekend stonden er heel wat judoka’s van Richard Proost Sport uit Oudewater op de mat. De toernooien waren alle bijzonder spannend.

Op zaterdag 17 december stonden Susanne Kelder en Rachel Bos op het 7e Hoogeveense G-judo Kersttoernooi. Zij waren dit keer samen ingedeeld in een poule van vijf judoka’s. Zij moesten dus 4 maal aantreden. Rachel won van Susanne en twee andere partijen. Susanne won ook drie partijen met ippon. Nog een mede judoka uit de poule had ook drie partijen gewonnen. De wedstrijdpunten moesten dus de doorslag geven wie 1e, 2e en 3e zou gaan worden. Rachel had minder wedstrijdpunten dan de andere twee. Dus Rachel werd knap 3e. Susanne en haar tegenstander hadden allebei 30 wedstrijdpunten, maar Susanne had met ippon gewonnen van haar. Dus Susanne werd 1e. De dames keken terug op een spannend Kersttoernooi in het verre Hoogeveen.

Op zaterdag 17 en zondag 18 december namen ook zeven judoka’s deel aan het 9de Internationale Topjudotoernooi Haarlemermeer in Hoofddorp. Op dit grote en druk bezette toernooi werd er vooral gestreden in dubbele eliminatiepoules. Dit betekent dat je er bij twee maal verliezen uit ligt.

Op zaterdag kwamen 6 judoka’s uit waarvan alleen Rick van Montfoort -100 kilo naar huis ging met een prijs. Hij won heel knap twee partijen en verloor één partij met een wazari. Een mooie 2e plaats op het podium. Sylvana en Damiën den Bleker en Arjan Karelse wisten nog wel enkele partijen te winnen, maar net niet voldoende voor een podiumplaats.

Op zondag 18 december kwam Joost Verkaik uit in de klasse -90 kilo. Voor Joost is dit een JBN meetmoment onder 18 jaar. Helaas liet hij zich twee keer verrassen en werd daardoor 5e.

 Bron: Richard Proost Sport | 19 december 2016

Geef een antwoord