Judoka’s Richard Proost Sport op twee toernooien actief

Afgelopen weekend waren judoka’s van Richard Proost Sport uit Oudewater op twee toernooien actief. In Gilze werd debutant Tristan Katte kampioen en in Vlaardingen werden twee prijzen behaald.

Tristan Katte kampioen bij het Twinkeltoernooi voor G-Judoka’s in Gilze

Zaterdag 23 januari stonden er drie G-Judoka’s van Richard Proost Sport op de tatami tijdens het Twinkeltoernooi voor G-Judoka’s in Gilze.

Tristan Katte deed voor het eerst mee. Hij won na een intensieve strijd alle drie zijn wedstrijden. Hij werd knap 1e. Tristan kijkt tevreden terug op zijn debuut.

Rachel Bos heeft een 3e plaats behaald. Haar 1e partij werd op beslissing van de scheidsrechter verloren. Na de reguliere speeltijd hadden de 2 judoka’s beide een Waza ari. Ook de 2e wedstrijd ging verloren, maar in de laatste wedstrijd herpakte Rachel zich en won met een vol punt.

RPS-Tristan-Susanne-Rachel-gjudogilze

Susanne Kelder had het moeilijk zaterdag. Zij moest meer strijd leveren dan anders. Met 3 gewonnen wedstrijden en 1 verloren partij, werd ze 2e vanwege scores op onderling resultaat. Met trots kijkt de coach, Frank van der Hulst, terug op de inzet en het resultaat.

Twee prijzen op het Internationale Judotoernooi “Groot Vlaardingen”

Op zaterdag 23 en 24 januari vond in Vlaardingen het 36e Internationale Judotoernooi “Groot Vlaardingen. Op de zaterdag kwamen alleen Job Six en Lester Bouman in de -15 jaar in actie. Voor beide jongens was het een zware wedstrijd. Job won de eerste partij en Lester had een eerste vrijloting waarna beide jongens twee partijen verloren. Op de zondag was het de beurt aan de heren en dames -18 en -21 jaar. Damiën den Bleker, Hans van Montfoort, Tom van Rossum en Sylvana den Bleker kwamen in actie. Damiën zat in een poule van 4 judoka’s en wist dus al dat hij 3x de tatami op moest. De eerste won hij met ippon. De tweede partij werd hem vrij lastig gemaakt en moest een golden score de winnaar bepalen. Binnen 10 seconden in de golden score stuurde hij zijn tegenstander in een yuko. De laatste partij won hij weer met vol punt, Damiën Kampioen.

Hans zat in een poule van 5 judoka’s en moest dus 4x aantreden. De eerste twee partijen won Hans met ippon, daarna verloor hij met ippon in een houdgreep. De laatste partij was heel spannend. De twee jongens gingen gelijk op met straffen en punten, helaas voor Hans maar zijn tegenstander had na 4 minuten 1 yuko meer. Hans werd 3e.

Voor Sylvana en Tom verliep het toernooi minder goed, zij verloren twee keer op rij en lagen hierdoor uit het toernooi.

Bron en foto’s: RPS / Redactie Oudewater.net | 25 januari 2016

Geef een antwoord