Judoka’s Richard Proost Sport vallen in de prijzen

Op zaterdag 2 december was het de beurt aan 6 judoka’s onder de 12 jaar van Richard Proost Sport uit Oudewater, die deelnamen aan het 31e Frans Odijk Judotoernooi in Wijk bij Duurstede. Op zondag volgen er nog meer. Er vielen heel wat judoka’s in de prijzen.

De judoka’s hebben hard gestreden op dit leuke poule toernooi. Alle judoka’s waren ingedeeld in poules op leeftijd, gradatie en gewicht.
Door de poule-indeling kwamen judoka’s ook vaker op de tatami.

Op de zaterdag was er alleen prijs voor Max Schenkel uit Lopik.
Hij zat in een poule van 6 judoka’s en moest dus 5 maal aantreden. Hij won er 3 zeer overtuigend met ippon en bood in de andere 2 wedstrijden zeer goed tegenstand. Max werd hierdoor knap 3e.

Op zondag nog meer judoka’s

Op zondag 3 december was het de beurt aan de leeftijdscategorie -15, -18 en -21 en senioren. Enkele -21 en senioren judoka’s waren samengevoegd om zo goede poules te krijgen.
Lars Groenewegen, Syme van Vuuren en Job Six mochten als eerste jongens in de -15 hun judo kunsten vertonen. Voor Lars resulteerde dat in zeer mooie 2e plaats, won twee wedstrijden met prachtige ippons. Syme van Vuuren won en verloor in zijn poule waardoor er extra wedstrijden gejudood moesten worden. Hierdoor kwam Syme op een verdiende 3e plaats uit. Job verloor helaas.

2017-02-03-RPS-IMG_8944

In de groep erna was het de beurt aan alle dames -15 en ouderen. Amber Mulder en Senna Groothedde zaten weer bij elkaar in de poule. Dit keer was Amber weer sterker dan Senna. Beide dames wonnen de partijen tegen de ander twee, Amber zeer knap 1e en Senna 2e.
Sylvana den Bleker judode ook zeer sterk. Haar categorie -63 was samengevoegd met de -70. De wedstrijden tegen de -63 dames won Sylvana, alleen tegen de judoka uit de -70 moest zij het onder spit delven, knap de 2e plaats verovert.

2017-12-03-rps-IMG_8939

In het laatste blok van de dag kwamen Zhen van Mechelen en Damiën den Bleker uit, ook nog bij elkaar in dezelfde gewichtscategorie -73 kilo. Damiën was te sterk voor Zhen en wierp hem in ippon.
De partijen erna werden ook allemaal gewonnen door Damiën, een knappe 1e plaats. Zhen had twee verlies partijen en de rest winst en kwam dus samen met Damiën op een 3e plaats op het podium.

Bron en foto’s: Richard Proost Sport | 4 december 2017

Geef een antwoord