Judoka’s uit Oudewater in diverse toernooien

4 Judoka’s uit Oudewater stonden op zaterdag 4 april op het NK -18 jaar te Leek. Rick van Montfoort, Babette Woudenberg, Patrick van der Sluiszen en Sylvana den Bleker.

Voor Rick en Babette verliep het toernooi goed, alleen helaas net geen medaille voor beide. Babette won haar eerste partij in de +70 kilo. Daarna verloor zij van de uiteindelijke nummer twee. In de verliezersronde won zij weer twee partijen en plaatste zich voor de partij om brons, helaas ging deze verloren en werd Babette 5e. Rick won in de -90 kilo zijn eerste twee partijen met volpunt en stond in de halve finale. Hier moest hij het opnemen tegen Jelle Snippe, maar verloor. Om het brons stond hij tegen Martijn van der Ven en ook Martijn was hem te slim af, Rick ook 5e. Sylvana en Patrick kwamen niet verder dan twee partijen.

20150411_Susanne-Kelder_Open-Europees-Kampioenschap-G-judo_Oudewater_Richard-ProostOp zaterdag 11 april waren er twee toernooien. Susanne Kelder stond op het Open Europees Kampioenschap G judo te Beverwijk. Helaas waren er voor Susanne niet veel inschrijvingen.
In het G-judo gaat men dan de judoka’s wel laten judoën tegen andere gewichtsklassen. Voor Susanne betekende dat zij 3x met ippon heeft gewonnen en één wedstrijd met yuko heeft gewonnen.
Susanne Kelder uit Lopik werd dus Open Europees Kampioen in Beverwijk.

In Assen stonden Damiën en Sylvana den Bleker op het 38e Bartje judotoernooi.  Damiën mocht om negen uur de tatami op. In een poule van 6 judoka’s had hij de eerste vrij geloot.
De eerste tegenstander wierp hij binnen een halve minuut in ippon. In de finale stond hij tegen de 47e jarige Geert Vos. Ook Geert ging er met ippon af. Damiën 1e.
20150411_Damien-Sylvana-Bleker_Bartje-judotoernooi_Oudewater_Richard-ProostSylvana kwam aan het einde van de middag op de tatami. In de -57 kilo waren 7 deelnemers. De eerste twee deelnemers gingen er met ippon af. In de finale was Zowie Klunder te sterk.
Om de tweede en derde plaats werd de wedstrijd beslist door een scheidsrechterlijke dwaling. Sylvana wierp haar tegenstander in een prachtige yuko maar kreeg niks. Toen verloor zij op een strafje (shido). Sylvana 3e.

Op zondag 12 april kwamen Arjan Karelse en Hans van Montfoort uit op het 1e 18+ toernooi dat werd georganiseerd door het District Zuid Holland. In sporthal Overbosch kwamen iets meer dan 30 judoka’s op de tatami, verdeeld in 5 poultjes. Arjan mocht drie keer de tatami op en wist een partij sterk te winnen, hij werd 3e. In het gewicht van Hans waren twee poules en daarna kruisfinales. Hans vocht zich tot de finale. Helaas verloor hij de finale en werd knap 2e.

Bron: Richard Proost Sport | 12 april 2015

Geef een antwoord