Judoka’s van Richard Proost Sport actief op drie toernooien

Judoka’s van Richard Proost Sport uit Oudewater waren actief op drie toernooien afgelopen weekend.

Op zaterdag 4 juni stonden 7 judoka’s op het Heide Judo Toernooi te Ede. In sporthal de Peppel kwamen meer dan 600 judoka’s in actie. Amber Mulder kwam als enige van de 7 judoka’s op het erepodium. Amber won 3 partijen met ippon en verloor er twee. Hiermee wist zij zich te verzekeren van een bronzen beker. De andere judoka’s wonnen nog wel een partij maar dat was niet genoeg voor het podium.

Op zondag 5 juni stond voor de jongeren onder 15 het 12e Mahorokan Westland Toernooi in ’s Gravenzande op het programma en voor de oudere judoka’s het 42e Internationaal Judo tournament in Venray.

Ties Dijkstra en Nick Roelse kwamen onder leiding van coach Zhen van Mechelen ver in het toernooi in ’s Gravenzande. Ties won twee keer heel mooi met ippon en verloor een keer. Hiermee behaalde hij een mooie 3e plaats. Nick won er twee en verloor er twee en werd hierdoor 5e. De laatste partij was om brons.

Op het Internationale Judo Tournament in Venray stonden broer en zus Den Bleker en de gebroeders Van Montfoort hun mannetje. Sylvana won er twee maar verloor daarna twee maal.

Broer Damiën ging zeer sterk van start en won twee keer met ippon, in de halve finale ging het mis tegen Joeri van Opstal. In de verliezersronde nam hij het op tegen een Israëliër. Die kwam al snel op wazari voor, Damiën scoorde nog twee yuko’s maar dat was net niet genoeg. Een 5e plaats. Deze plek was ook weggelegd voor Hans van Montfoort. Rick haalde net de partij om brons niet. Al met al hebben de judoka’s zich zeer sterk laten zien op de toernooien, aldus coaches Zhen en Richard.

Bron: Richard Proost Sport | 6 juni 2016
Eindredactie: Oudewater.net

Geef een antwoord