Jumbo neemt kerstcommercial op in historisch Oudewater

Op de historische Markt in Oudewater neemt Jumbo komende zondag (11 november) zijn televisiecommercial voor de komende kerstdagen op.

De supermarktketen heeft de afgelopen jaren meerdere keren als decor van zijn tv-spotjes gekozen voor het pittoreske Oudewater. Het betrof dan de plaatselijke Jumbo. Die is populair, omdat die als voorgevel een grote glazen wand heeft, waar veel licht doorheen komt, vertelt een trotse eigenaar Bram Blankestijn.
Deze winkel, die buiten het historische centrum van het IJsselstadje ligt, is vijf jaar geleden gebouwd, bovendien goed bereikbaar en ligt afgelegen. De wellicht meest bekende tv-reclame die daar is opgenomen, is die met Max Verstappen. Zijn komst naar Oudewater voor de opnames, inmiddels 2,5 jaar geleden, is toen angstvallig geheim gehouden. Neerlands beste Formule 1-coureur was toen echter nog niet zo razend populair als tegenwoordig.

Kenners

De Markt in Oudewater is komende zondag vanaf 12.00 uur tot middernacht afgesloten. De omwonenden kunnen gedurende de afsluiting gewoon bij hun huis komen, aldus de gemeente. De horeca op en rond de Markt, waar ook de Heksenwaag is gevestigd, blijft eveneens bereikbaar.
Wat zich daar allemaal gaat afspelen, blijft geheim. Het reclamespotje is vanaf volgende maand op de buis in miljoenen huishoudens te zien.
Gemeentewoordvoerder Ad van den Herik is blij met de gratis promotie hoewel de naam Oudewater in het tv-spotje niet expliciet in beeld zal komen. De echte kenners zullen Oudewater alleen kunnen herkennen aan een paar gevels aan de Markt, die vermoedelijk in beeld zullen verschijnen.

Bron: AD Woerden | woensdag 7 november 2018

Geef een antwoord