Kindervakantieweek De Heksenketel weer van start

De jaarlijkse Heksenketel startte maandag met een heerlijk zonnetje. Dat kwam natuurlijk omdat het thema ‘De vier seizoenen’ is en maandag de zomer op het programma stond. De sfeer zit er gelijk goed in.

Zo’n 400 kinderen lopen af en aan het terrein op rond Tjonkie. Overal wordt druk geknutseld en in het huttendorp hoor je de hamers voortdurend tikken.

De-Heksenketel_OudewaterJeroen Kliver bevestigt dat de sfeer top is. “We hebben een goed team met wat jong bloed en dat geeft weer nieuwe ideeën.” Nieuw op het programma zijn een dansworkshop van Studio Max Dance, een ruilmiddag van de spaaractie van de supermarkt Emté en vissen langs de IJssel met Fauna Plaza. Voor ieder kind wat wils, want ook de vaste items zoals schminken, knutselen, en het broodbakken staan op het programma.

Seizoenen

Alle dagen hebben één van de vier seizoenen als thema. Dinsdag was dat herfst met een heuse stormbaan, woensdag (vandaag) krijgen ze sneeuw als de brandweer langskomt en donderdag breekt de lente aan met onder andere bloemschikken.

Op donderdagavond wordt de Heksenketel afgesloten met een optreden van de kinderen die een dans hebben ingestudeerd en met een ‘mega music orkest spektakel’. Het Muziekhuis Oudewater zal dan onder leiding van Sebastian van Zuijlen een muzikale workshop houden met kinderen én hun ouders en binnen een uur van hen een mega-orkest formeren. Komt dat zien en meebeleven.

Gratis

Remon van Breukelen benadrukt dat het bijzonder is dat het allemaal gratis is. “Er worden steeds meer eisen gesteld wat betreft veiligheid en dat betekent meer onkosten.” De grote tent bijvoorbeeld moest een professionele check omdat hij anders niet gebruikt mag worden. “Maar we willen er alles aan doen dat het gratis blijft en iedereen welkom is.”

Kliver benadrukt dat er veel spontane hulp is van ouders. Er zijn ook twaalf stagiaires die dit jaar meedraaien voor een maatschappelijke stage van school. “Dat is fantastisch, ze moeten hier gelijk goed aanpakken en ze leren er veel van.” Voor vanavond is nog wat hulp nodig bij het opruimen van onder andere het huttendorp. Maar men zal ze vast niet in kou laten staan (in de winter).

Bron: Zenderstreeknieuws Montfoort & Oudewater | 16 augustus 2016

Geef een antwoord