Klaverblad Verenigingendag Oudewater

Oudewater heeft niet alleen 750 jaar stadsrechten maar ook minstens zo lang een enorm bruisend verenigingsleven. En dat zagen de bezoekers op de Klaverblad Verenigingendag; overal kraampjes met enthousiaste mensen die lieten zien wat zij aan Oudewaternaren te bieden hadden. Inderdaad was het verrassend, inspirerend en uitdagend.

Om alle Oudewaterse verenigingen een podium te bieden en aan alle inwoners te laten zien hoe enthousiast het verenigingsleven in onze stad is, werd op zaterdag 6 juni de Klaverblad Verenigingendag georganiseerd. Op deze dag lieten ruim 50 verenigingen zich zien aan het publiek.

Inspirerend

Op het plein Inspirerend vonden we maatschappelijke georiënteerde projecten, van bijvoorbeeld het Keniaproject van Teus en Leny Bos of de hulp aan Roemenië (Linquenda) , via Het Rode Kruis, de Voedselbank en Visio (over leven, leren, wonen en werken met een visuele beperking) tot Vrouwen van Nu, naast ‘Iets met wijn’ – een vriendenclub die een zestal malen per jaar bij elkaar komt om iets over wijnen te ontdekken en natuurlijk te proeven – en Schaakvereniging Kijk Uit. Zoek je een hobby waarin je je creatieve aanleg kwijt kan: toneel, schilderen, kantklossen of de mozaïekbank.

Oudewater-2015-verenigingendag-DSCN0478

Of iets met muziek of dansen. De havendagen stonden er ook; deze maal het tweede weekend van september met een echte parlevinker en maar liefst 9 (negen) shantykoren. Voor kinderen was er de Speel-o-theek, de Heksenketel en Pinkeltje. En er was nog veel meer. Voor wie een vrijetijdsbesteding zoekt was hier keuze te over. Opmerkelijk was dat het Hospice Oudewater aan een doorstart is begonnen. Het is maar te hopen dat het dan toch nog van de grond mag komen.

Uitdagend

Oudewater-verenigingendag-2015-DSCN0482Op het terrein dat als ondertitel Uitdagend had meegekregen werden de gasten welkom geheten met Muziek en een gezellig terras. Daar hadden veel sportclubs zich verzameld: BCO, Turn2gether en natuurlijk LOGO.

Nieuw in het rijtje is de Hockeyclub Oudewater.

Stichting Oudewater 750 jaar Stad

Natuurlijk was Stichting Oudewater 750 jaar Stad er zelf ook met hun promotieartikelen en stond Jaap de Wit weer foto’s voor het Fotomonument of Fotomozaïek te maken. Heel wat Oudewaternaren zullen over enige tijd op een grote monument ergens in de stad vereeuwigd zijn. Hoe leuk is het niet om jezelf jaren later ergens op een mozaïek te zien afgebeeld. Voor wie nog wil, is het vast niet te laat. Even later bleek dat ook de verkoop van de kaartjes voor de festiviteiten in de slotweek voorspoedig verliep. Oudewater is het feesten kennelijk nog lang niet moe. Maar als je ook ziet welke feesten er in die laatste week georganiseerd worden zal niemand dat verbazen.

Verrassend

Het evenemententerrein zelf was voor deze dag omgedoopt in Verrassend. En dat was het. Carnavalsvereniging de Blauwbaadjes pakte flink uit en er was nog veel meer te zien, te doen en te beleven georganiseerd door Richard Proost Sport, Scouting Jorisgroep Oudewater, SJOUD KPJ en SVO, terwijl we OZV en de Watersportvereniging al met leuke bedacht activiteiten bij de oversteek van de Kleine Gracht tegenkwamen. Hier treffen we Wil van der Heiden, die ook al foto’s loopt te maken voor Oudewater 750; ik ben benieuwd naar de manier waarop we die foto’s nog eens te zien krijgen.

Op het terrein zelf stond een podium met verrassende (daar heb je het woord weer) optredens die muzikaal prima aan elkaar geknoopt werden door DJ Bossie. Er werd wat afgedanst, gespeeld en gepresenteerd op het grote podium. En voor wie het allemaal nog niet verrassend genoeg was; ergens halverwege kwamen we nog wat verdwaalde kamelen en krokodillen tegen – echt wel verrassend. Maar echt een van de hoogtepunten was de aankomst van fietsclub Hapsikee die 750 kilometer fietste – van Bazel naar Oudewater – en finishte op deze Klaverblad Verenigingendag.

Natuurlijk was er voor iedereen wat lekkers te eten en te drinken en ook het weer liet niets te wensen over. Al met al weer een bijzonder geslaagd evenement van Stichting Oudewater 750 jaar Stad.

Bron en foto’s: Redactie Oudewater.net | 6 juni 2015

Geef een antwoord