Kleicollectiefklaprozen voor 4 mei

In het atelier van het Kleicollectief in het Cultuurhuis van Oudewater zijn kinderen van de BSO Jip & Janneke aan de slag gegaan met een mooi project voor 4 mei. Met elkaar maken zij veertig klaprozen die deels als bloemenveldjes bij het Herdenkingsmonument aan de Waardsedijk worden geplaatst en één klaproos bij iedere afzonderlijk graf van de zeven in 1943 gesneuvelde Engelse piloten.

Met steun van het Luciafonds organiseerden BSO Jip & Janneke en het Kleicollectief uit Oudewater deze kleine, maar o zo aardige herdenkingstekens. Onder begeleiding van Els Verseveld, Saskia Wulterkens en stagiair Femke waren de aanwezige kinderen de kleine, maar ongetwijfeld indrukwekkende kunstwerkjes aan het maken.

Kleicollectief_BSO-Jip-&-Janneke_ 7-4-2016 052

Helemaal klaar zijn ze nog niet. Ze moeten nog worden afgebakken en geglazuurd, maar dan zullen ze ongetwijfeld met ingehouden pracht een toegevoegde waard hebben.

Kleicollectief_Els-Verseveld_Oudewater_7-4-2016 041

Tomas, van de St.-Jozefschool, was al aan zijn tweede klaproos bezig en vertelt: “Het is een teken voor mensen uit de Tweede Wereldoorlog. En daar doe ik heel graag aan mee. Ik houd niet van oorlog!”

 

 

Tekst: Aad Kuiper | foto’s: Bert van der Horst
Redactie: Oudewater.net | 8 april 2016

 

Geef een antwoord