Kleine evenementen vergunningsvrij

Voor het organiseren van kleine evenementen in Oudewater hoeven vanaf volgend jaar geen vergunningen meer worden aangevraagd. Dat heeft de gemeente Oudewater afgelopen vrijdag bekend gemaakt. Een melding vooraf volstaat.

Dit geldt voor evenementen met maximaal 200 bezoekers. Een eventuele tent of overkapping mag door maximaal 50 mensen gebruikt worden. Verder mag er geen drank of etenswaar worden verkocht. Het evenement mag doordeweeks plaatsvinden van 9.00 tot 24.00 uur. Op zon- en feestdagen van 13.00 tot 22.00 uur.

Om alle evenementen in 2017 op gelijke wijze te behandelen, heeft het college van B&W besloten dat kleine evenementen al vanaf 1 januari geen leges meer hoeven te betalen, wanneer zij een vergunning aanvragen. Voor overige evenementen moet nog steeds een vergunning worden aangevraagd.

Verder is de evenementenkalender 2017 vastgesteld. Volgend jaar kunnen we ons onder meer verheugen op het Drakenbootfestival (6 mei), het Heksenfestijn ( 24 en 25 juni) en Pracht aan de Gracht (18 augustus). De evenementenkalender kan in de loop van het jaar nog wijzigen.

Bron: Midland FM & gemeente Oudewater | 31 december 2016

Geef een antwoord