Koen Proost uit Oudewater kampioen Open NK Wave Sup!

Zaterdag 25 september kon het Open NK Wave Sup in Zandvoort, doorgang vinden, want de omstandigheden moeten het wel toelaten. Het werden spannende en spectaculaire wedstrijden.

Na de skippersmeeting begon om 12.00 uur de eerste heat (14 minuten) van vier stuks met elk vijf  mannen. Koen Proost werd daarin eerste en plaatste zich rechtstreeks voor de kwartfinale. In die kwartfinale waren er weer vier heats maar dan met vier mannen. Deze heat won hij met een aantal mooie frontside turns, en zo ging hij door naar de halve finale.

Halve finale en finale

De halve finale bestond uit twee heats met ieder vier mannen. Zijn heat, die van Koen,  in de halve finale wist hij winnend af te sluiten met een mooie combinatie van turns op een golf. ’

’s Middags om 17.00 uur was de finale Open Men. Het opkomende tij, de zon en het wegvallen van de wind zorgden voor werkelijk prachtige omstandigheden met de mooiste golven van de dag. De finale, van 20 minuten, was spannend. Deze vier wavesuppers waren erg aan elkaar gewaagd. De vakjury keek, vanuit een speciale jurytoren, met verrekijkers wie de beste golfkeuze had, de mooiste turns, de vetste tricks en het beste zijn peddel gebruikte.

Uiteindelijk ging Koen Proost er met de titel en mooie prijzen vandoor!

Koen liet weten dat  The Spot dit fantastische evenement goed georganiseerd had: “Er hing een hele toffe sfeer, er waren allemaal sportieve deelnemers, de jury was bijzonder bekwaam, de veiligheid op het water was goed gewaarborgd en de omstandigheden waren uitstekend.”

Bron en foto’s: Richard Proost | Dinsdag 28 september 2021

Geef een antwoord