Koning maakt boottocht met de Geelbuik

Op vrijdag 3 juli bezoekt Koning Willem-Alexander Oudewater. In dat weekend viert de stad dat het 750 geleden stadsrechten kreeg. Een deel van het programma vindt plaats in de Grote of Sint Michaëlskerk. Een ander deel in het centrum van Oudewater. Een boottocht met de Geelbuik maakt daar onderdeel van uit.

Is er een mooiere manier denkbaar dan Oudewater te ontdekken vanaf het water? Blijkbaar niet. Want duizenden toeristen monsterden al aan voor een Grachtenvaert met de Geelbuik door en rond Oudewater. Die opvarenden krijgen van een speciale watergids een deskundige toelichting op de geschiedenis van de stad en de monumentale panden waar de boot langs glijdt. Ook de Koning gaat zo’n tochtje met de Geelbuik maken.

‘Kapitein’ Piet Six vaart het hoge bezoek rond

‘Kapitein’ Piet Six is in zijn nopjes met het hoge bezoek dat hij aan boord krijgt. “Dit vind ik heel mooi en bijzonder. En het is ook een geweldige promotie voor de waterrecreatie in Oudewater. Er straalt heel wat af van ons stadje als je straks die mooie plaatjes van Oudewater ziet,” glundert Six.

Welke route de Geelbuik volgt, maakt de organisatie binnenkort bekend. Oudewaternaren en bezoekers die ook zo’n boottocht willen maken, kunnen voor tickets en informatie over vaararrangementen terecht bij het TIP (Toeristisch Informatie Punt) in de Leeuweringerstraat 10. Telefoonnummer 0348-561628 of TIP Oudewater.

Bron: Gemeente Oudewater | 9 juni 2015

Geef een antwoord