Koning Willem-Alexander in Oudewater en Utrecht

Koning Willem-Alexander krijgt het druk met de provincie Utrecht. Op 3 juli brengt hij een bezoek aan Oudewater en op zaterdag 4 juli is hij aanwezig bij Le Grand Départ van de Tour de France in Utrecht.

Oudewater 750 jaar Stad

In dat weekend herdenkt Oudewater dat het 750 jaar eerder stadsrechten verkreeg. Koning Willem-Alexander woont tijdens zijn bezoek aan Oudewater in de Grote Kerk een feestelijke bijeenkomst bij, waarbij ook de burgemeesters van de elf overige steden die deelnamen aan de Eerste Vrije Statenverkiezingen aanwezig zullen zijn.

Le Grand Départ Tour de France

De start van de Tour de France wordt ook wel Le Grand Départ genoemd. Het is voor de zesde keer dat de Tour de France in Nederland van start gaat met een individuele tijdrit waarvan zowel start als finish in de buurt van het Utrechtse Centraal Station liggen. Die start vindt dus plaats op 4 juli, maar de tweede etappe van de Tour de France, op 5 juli, loopt van Utrecht via onder andere ook weer Oudewater naar de finishplaats op de Neeltje Jans.

Oudewaternaren, die het hele jaar al ondergedompeld worden in de feesten en er niets van willen missen, hebben het er ook dat weekend weer behoorlijk druk mee.

Bron: Redactie Oudewater.net | 8 mei 2015

Geef een antwoord