Koningsdag 2021 in Oudewater met gratis tompoezen

Het is zo rond half elf.

Een waterig zonnetje en jammer,  maar nog steeds een beetje fris, maar  wel heel gezellig. Mensen komen af en aan om de gratis , door OranjeBoven! aangeboden tompoezen op de Markt op te halen. Die van Stijnman en Treur per 3 stuks verpakt en die van de Hema in doosjes van 4. Welke wilt u?  Wat een leuke traktatie. Dat wordt smullen later vandaag bij de koffie. Om half 9 waren de eerste liefhebbers er al en op Facebook waren de eerste plaatjes met smullende gezinnen al in beeld.

De Burgemeester was er natuurlijk voor een goede foto en zijn bekende prettige glimlach. Hij verheugde zich er ook op om de versnapering later tot zich te nemen. En hij vertelde dat hij,  sinds hij burgemeester van Oudewater is, al een paar pondjes was afgevallen. Druk? De Burgemeester vertelde spontaan dat als hij stress heeft, hij  juist aankomt. De eerste 100 dagen vond hij geweldig. Hij had toch mooi een ventvergunning afgegeven voor OranjeBoven!.

 

Ook Jan van Dam liet zich de Oranje bitter goed smaken.

En André Groen was druk met het uitdelen van het lekkernij. Zelfs bij WNL op NPO 1 werden we aangehaald met Koert Westerman die de roze dozen aan het weggeven was. Hoe Oudewater weer in beeld kwam met dit door OranjeBoven! bedachte gouden idee.

Jaap Konings neemt ook wat lekkers mee.

Zelfs in het zwembad werd ervan genoten.

Inmiddels waren de verzorgingshuizen en Hospice ook voorzien. Aan iedereen werd gedacht. Voor de meesten is het dan toch een leuk moment, ook al is er door covid-19 weinig te doen in het anders zo drukke centrum op deze Koningsdag. Laat het volgend jaar maar weer als van ouds gaan. Daar nemen we maar een oranjebittertje op. Nog even volhouden. Inmiddels schijnt de zon in al zijn glorie: ook de oranjezon doet mee.

Tekst en foto’s van onze speciale verslaggever Bert van der Horst.
Dinsdag 27 april 2021

En daar was nog een medewerker van Oudewater.net: onze Martijn; het kan niet op!

Geef een antwoord