Koningsdag in Hekendorp

Ook dit jaar weer was het in Hekendorp goed toeven met Koningsdag. Ondanks de slechte weersomstandigheden is het gelukt toch weer gevarieerde en entertainende activiteiten neer te zetten. Dit jaar stond, voor de laatste keer in de trilogie, Wilhelmina van Pruisen weer centraal in het programma.

Na 2 jaar geleden de Escape room in de kaasboerderij en vorig jaar de dorps vossenjacht sloten ze dit jaar, het Wilhelminajaar, af met het Wilhelminakwartet, prachtig gemaakt door Betty. Dit alles in opmaak naar de grote festiviteiten in september.

koningsdag-2019-hekendorp-Duindam

Wilhelminakwartet en Freule zeule…

Het kwartet bleek dusdanig in de smaak te vallen dat de organisatie overweegt het kwartet uit te gaan geven. Na de lunch, aangeboden door de Oranjevereniging en heerlijk soep, gemaakt door onze vrijwilligers, kwam het middagprogramma in zicht.

koningsdag-2019-hekendorp-freulezeule

De al jaren terugkerende baggerrace was deze keer omgetoverd in een Wilhelmina variant, namelijk het Freule Zeule…..
Wie legt, samen met zijn pop ( de Freule ) het parcours af in het weiland waarbij diverse hindernissen de route bemoeilijken?Hilariteit alom en vermakelijk was het zeker, jammer van het weer, maar daar had iedereen last van.

Graffitiborden en warm buffet

Daaromheen waren er voor de diverse leeftijdsgroepen nog leuke aanvullingen verzorgd, waaronder bijvoorbeeld je eigen graffitiborden spuiten voor de 8 – tot 16-jarigen. Waar er op voorhand 18 inschrijvingen waren, liep het uiteindelijk zo hard dat er gevreesd werd dat er borden tekort waren. Uiteindelijk bleken er maar een paar borden over, een groot succes dus.

koningsdag-tekendorp-2019-graffiti

De dag werd afgesloten met een enorm warm buffet, waarbij iedereen kon genieten van heerlijk eten, met als klapstuk een groot varken dat ter plaatse werd aangesneden door een slager. Het plaatje alleen al was voldoende om te genieten van dit heerlijke maal, zelfs als je het niet at.

Het Volendam van het Groene Hart

Tijdens en na de maaltijd werd iedereen met live muziek vermaakt en na het eten bleek het dorp meer zangtalent te bezitten dan men zelf had kunnen vermoeden. Zeg maar het Volendam van het Groene Hart….

Iedereen heeft zich enorm vermaakt, de zanger wilde bijna niet stoppen, de bar mocht nog niet dicht, opruimen komt morgen wel, vlaggen zijn stiekem ’s nachts blijven hangen en het bleef nog lang onrustig in het dorpje …………

Bron: Dezet | Eindredactie: Oudewater.net | Maandag 29 april 2019

Geef een antwoord