De Kracht van Oudewater uitgelicht

Zon en windstil, een paar graden boven nul. Mannen in een boom. Een verbazingwekkend schouwspel in Oudewater: sfeerverlichting.

Er werd door John Oskam  en Ruben Groenendijk  hard gewerkt: er werd namelijk verlichting  geplaatst op de Markt. Diverse lampen werden in de bomen omhoog gericht voor een mooie sfeerverlichting.

  markt-verlicht-8-2-2018 en Markt verlicht 005 (2) 8-2-2018 en Markt verlicht 015 (2)

De mannen vertelden dat het een proefopstelling betrof; men kan allerlei kleuren in de verlichting laten branden. Bijvoorbeeld rood en wit, de kleuren van de stad, of met carnaval blauw of ieder uur een andere kleur. Het is allemaal mogelijk volgens de mannen van Klaproos.

8-2-2018 en Markt verlicht 010 (2)De deskundigheid van de mannen is bekend. Denk maar aan de prachtige verlichting op de begraafplaats tijdens Allerzielen op 2 november.

Kracht van Oudewater wil in de wintermaanden wat meer kleur aan de Markt geven en heeft daarom, in samenwerking met de gemeente, het initiatief genomen voor deze proefopstelling.

Kracht van Oudewater

Wat de Kracht van Oudewater is en wie hierbij betrokken zijn is te lezen in het bericht ‘Kracht van Oudewater in volle gang’ van 02-02-2018 op Oudewater.net. De anders zo gezellige markt in de zomermaanden is in een scherp contrast met deze donkere periode. Alleen de cafés en restaurants bieden sfeer. Maar dan wel voornamelijk binnen. Als men na 19.00 uur door het centrum wandelt, heerst daar een serene rust.

Parkeerperikelen

Markt-uitgelicht-58 (2)

Buiten de auto’s dan, die nu ook op de zijkant van de brug geparkeerd staan, wat natuurlijk zonde is van het aanzicht. Maar het kan ook anders; zie deze plaat van jongstleden vrijdagavond. De kleur blauw van de Carnavalsvereniging. En de Markt, zonder blik, in afwachting op de optocht van zaterdag. Dat ziet er veel beter uit . Maar de ondernemers vinden dit vooralsnog onbespreekbaar. Er moet snel verbetering komen voor de parkeerproblemen, want Oudewater zit aan zijn max wat parkeren betreft. Menig inwoner van de binnenstad begint het zat te worden;  de overlast van het blik voor deur of garage.

Uitgelicht

Maar het ziet er prachtig uit; die verlichting. Rood-wit deze keer en na half negen in de avond, toen ik er weer even liep was het al weer uit. Tot april zal de proef duren. Uw verslaggever vind het nu al leuk.

Bron: Oudewater.net | 11 februari 2018
Tekst & foto’s: Bert van der Horst

Geef een antwoord