Krijgt Oudewater binnenkort zijn eigen Repair Café?

Er bestaat het idee om in Oudewater een Repair Café te starten. In Haastrecht draait dit landelijke concept goed en samen met hen wordt gekeken of het in Oudewater ook te realiseren is. Op de Duurzame Markt kun je voor informatie terecht bij de DECO-kraam.

Oudewater – In Haastrecht draait het Repair Café inmiddels drie jaar met succes, vertelt Jan Hogendoorn. “Het Repair Café is een gratis dienst om kapotte huishoudelijke apparaten en spullen te laten repareren.” Het project wil voorkomen dat te snel allerlei apparaten worden weggegooid. Vaak is repareren duurder dan aanschaf van een nieuw apparaat. Iets laten repareren is daardoor niet aantrekkelijk meer. Dat is best zonde en slecht voor het milieu. Een Repair Café wil dit tegen gaan door een groep handige vrijwilligers bij elkaar te krijgen die belangeloos een kleine reparatie ter plekke kunnen doen. “Mensen die interesse hebben mogen gerust eens in Haastrecht in Concordia komen kijken.”
Het Repair Café draait niet alleen om de uitdaging iets te repareren, maar ook gewoon voor de gezelligheid. “Vandaar het woord café.” Ga langs bij de DECO op de DMO voor informatie. Je kunt je daar ook opgegeven als vrijwilliger. Zie ook www.repaircafe.org.

Bron: Zenderstreek | Donderdag 11 oktober 2018

Geef een antwoord