Kruiswegstatieconcert in Oudewater

Vrijdagavond 6 maart 2015 zal er een uniek audiovisueel concert plaatsvinden in de Sint Franciscuskerk te Oudewater. De 14 zojuist gerestaureerde kruiswegstaties in de prachtig gerestaureerde kerk zullen het onderwerp van de avond zijn en deze zullen door filmbeelden van Kees Meijerink, tot in detail worden belicht. Deze beelden worden ondersteund door muziek en declamatie.

Het Herenkoor “St.Caecilia”, onder leiding van Monique van den Hoogen, zal de beelden aanvullen met de in het Gregoriaans gezongen “Stabat Mater”. Gerben Mourik (stadsorganist van Oudewater) zal, op zijn bijzondere wijze, op de beelden improviseren. Elly-Ann van Luxemburg heeft een epos geschreven over de staties vanuit het gezichtspunt van Jezus. De teksten zal zij op deze avond declameren. Het zal wederom een indrukwekkende avond worden waarin beelden, muziek en declamatie elkaar afwisselen.

Het ligt in de bedoeling van het geheel een dvd uit te brengen. De kosten worden zo laag mogelijk gehouden. De opnames worden vooraf gemaakt zodat u een zo goed mogelijke uitvoering krijgt. Wij proberen de prijs rond de € 6,50 te houden. Bij voldoende inschrijvingen zullen wij overgaan tot productie. De dvd’s kunt u dan meenemen na het concert. In principe worden zij u niet toegestuurd.

Meer informatie is te vinden op de website van organist Gerben Mourik.  Uitvoering: R.K.Franciscuskerk Kapellestraat 13, 3421TC Oudewater, er is voldoende parkeer gelegenheid (gratis). Het concert begint om 20.00 uur, de toegang bedraagt € 12,50. Indien u komt, word aangeraden  een kussentje mee te nemen aangezien de banken nogal hard zijn.

 

Geef een antwoord