Kunst voor Kenia in Oudewater

Stichting Keniaproject van Teus en Leny Bos organiseert op zaterdag 15 november a.s. een kunstveiling, waarbij de opbrengst geheel bestemt is voor het project: Het Huruma weeshuis in Eldoret.

Huruma weeshuis

Het doel van het weeshuis is om de weeskinderen daar een toekomst te bieden. Dit gezinsvervangend tehuis voorkomt dat deze kinderen op straat moeten overleven. Veel van deze straatkinderen overleven het niet; ze sterven aan ziektes of belanden in de gevangenis voordat ze zelfstandig kunnen leven.

Het ideaal van het Huruma weeshuis is de kinderen zonder zorgen om voedsel te laten opgroeien, en ze iets aan bagage mee te geven: lezen, schrijven, rekenen, weerbaar zijn.

Kunstenaars uit Oudewater

Een groot aantal kunstenaars uit Oudewater, maar ook van daarbuiten, zowel professionals als amateurs, heeft zich bereid verklaard één of meer kunstwerken zonder enige vergoeding beschikbaar te stellen om op de veiling te brengen.

Er zijn veel schilderijen, maar er is ook ander werk, zoals bijvoorbeeld een pasteltekening, foto’s, keramiek en etswerk.

Een overzicht van het veilingaanbod, inclusief een korte biografie van de kunstenaars en een omschrijving van de kunstwerken is op de site van Stichting Keniaproject te downloaden te vinden. Ook staan daar de minimumprijzen vermeld. Het aanbod is heel gevarieerd.

Kijkdagen

In het stadskantoor van Oudewater
Vrijdag 14 november:  14.00 – 17.00 uur
Zaterdag 15 november:  11.00 – 14.30 uur

Veiling

In het stadskantoor van Oudenwater
Zaterdag 15 november:  16.00 – 18.00 uur
Veilingmeester: burgemeester Pieter Verhoeve

 

Geef een antwoord