Kunstveiling Keniaproject Oudewater geslaagd

De kunstveiling ten bate van de Stichting Keniaproject van Teus en Leny Bos op zaterdag 15 november mag geslaagd genoemd worden. De opbrengst die geheel bestemd is voor Het Huruma weeshuis in Eldoret,  bedroeg maar liefst € 3.710,-.

Koeien Dita Aleman OudewaterHet stadskantoor van Oudewater was  op zaterdag 15 november voor een dag omgetoverd tot veilingplaats.

Burgemeester Pieter Verhoeve bracht een dertigtal kunstwerken, waaronder schilderijen, keramiek en etsen in de verkoop. Veilingmeester Pieter Verhoeve OudewaterKunstenaars uit Oudewater en van daarbuiten hadden één of meer kunstwerken ter beschikking gesteld van het Keniaproject. Bekende namen als die van Piet Spek en Dita Aleman behoren samen met tal van anderen tot de schenkers van al het fraais dat onder de hamer kwam.

Burgemeester Pieter Verhoeve vervulde zijn rol als veilingmeester met verve. Mede door zijn kwinkslagen hing er een gezellige sfeer.

Huruma weeshuis

Het Huurma weeshuis werd opgericht door Teus en Leny Bos. Het ideaal van het Huruma weeshuis is de kinderen zonder zorgen om voedsel te laten opgroeien, en ze iets aan bagage mee te geven: lezen, schrijven, rekenen, weerbaar zijn. meer dan vijftig kinderen tot een jaar of 18 vonden reeds hun thuis in dit weeshuis.

Graag willen ze onder andere door zich op deze wijze van inkomsten te voorzien doorgaan met hun werk in Kenia.

Redactie Oudewater.net | 15 november 2014
Foto’s: Bert van der Horst

Geef een antwoord