Kwaliteitsimpuls voor Tappersheul binnen handbereik

Als het aan de ondernemers op Tappersheul ligt, stelt de gemeente een zogenaamde Bedrijven Investerings Zone (BIZ) in. Die maakt de weg vrij voor een nog aantrekkelijker en veiliger bedrijvenpark in Oudewater.

Een ruime meerderheid van de ondernemers op Tappersheul heeft laten weten zo’n BIZ te willen steunen. Half november kunnen zij zich definitief uitspreken. Dan moet de gemeenteraad op 29 oktober wel de plannen goedkeuren. Er is inmiddels een ‘BIZ-vereniging ViTap (Vitaal Tappersheul)’ opgericht voor het Oudewaterse bedrijvenpark.

Een BIZ. Wat houdt dat in?

Het idee van een BIZ is dat de gemeente in een bepaald gebied – in dit geval dus Tappersheul – zorgt voor een goed basisniveau. Bijvoorbeeld door het op orde houden van de wegen en het verzorgen van de openbare ruimte op het bedrijvenpark. Willen ondernemers hier iets extra’s, dan kunnen zij dat bekostigen uit de kas van ViTap. Die vullen de ondernemers zelf. Dat gebeurt via een extra ozb-heffing voor de ondernemers op Tappersheul.

Wensen verwezenlijken

De extra ozb (onroerendezaakbelasting) int de gemeente en sluist die opbrengst door naar ViTap. Die gebruikt ViTap op haar beurt om de wensen van de ondernemers op Tappersheul te verwezenlijken. Voorbeelden? Extra surveillance, uitbreiding beveiligingscamera’s, centrale inkoop, promotie enz. Gaan de plannen door, dan heeft ViTap in de komende vijf jaar in totaal bijna € 300.000 te besteden.

Overeenkomst getekend

Voorafgaand aan het Forum Ruimte van dinsdag 13 oktober tekenden de gemeente en ViTap een overeenkomst. Wethouder Bert Vermeij deed dat namens de gemeente en voorzitter Piet Six zette zijn handtekening namens ViTap. In de overeenkomst staat wat de twee partijen van elkaar mogen verwachten. Six: ,,We moeten er gezamenlijk een schepje bovenop doen. Dan krijgen we een strak bedrijvenpark.’’ Vermeij sluit zich daarbij aan: ,,Het is goed om te merken dat de ondernemers en de gemeente op één lijn zitten. Dat gaat de kwaliteit van Tappersheul ten goede komen. Daar heeft iedereen baat bij.’’

Bron: Gemeente Oudewater | 14 oktober 2015
Foto: Alex de Kuijper

Geef een antwoord