Ladies Fair, een avondje uit voor de vrouw in Oudewater

Tijdens de Ladies Fair presenteren een groot aantal kleine ondernemers zich die zich vooral richten op de vrouw. Naast de informatietafels en gezellige zitjes zijn er gratis workshops, op het podium dans en live muziek van zangeres Virginia van der Klis en Justin van Reijen, een modeshow en een loterij.

Organisatie

De organisatie achter de Ladies Fair is het Ladiesteam dat eerder de ruilbeurs voor kleding en speelgoed organiseerde. Voorzitter Carola van Harmelen is erg enthousiast. “Vanuit het organiseren van de ruilbeurs hebben we veel ervaring opgedaan en nu kregen we de mogelijkheid om de ruimte in De Klepper gratis te gebruiken.” Dat is wat de organisatie als een belangrijk uitgangspunt neemt. “Alles moet gratis zijn, we zijn volledig een non-profit organisatie.” In het Ladies Team zitten naast Carola van Harmelen ook Wendy Kemp, Carolien Zeinstra en Sandra van Veen. Toen ze het idee bekend maakten, meldden zich al snel ondernemers die zich belangeloos deze avond inzetten. Zij zullen zich aan tafels presenteren in de grote zaal en een aantal creatieve workshops verzorgen in de ruimte van Bar Bodega.

Grote diversiteit

De diversiteit is groot; met onder meer beauty, hobby, wonen, kleding, organizer, body en mind, en huishoudelijke artikelen. Bij de start kunnen bezoeksters zich inschrijven voor de diverse workshops die er gegeven worden, maar wel geldt vol-is-vol.
Beheerder Anton van Hemert stelt De Klepper graag gratis ter beschikking. Hij wil niets liever dan De Klepper veel meer een sociaal karakter geven. En ook bij de werkgroep Kracht van Oudewater werd het plan voor de Ladies Fair omarmd en was het reden om met elkaar contact te zoeken. “Dat werkt erg inspirerend als er van alle kanten zoveel positieve geluiden komen.” Carola benadrukt dat het laagdrempelige karakter niet betekent dat het voor een speciale doelgroep is. “Iedereen is van harte welkom.” Wellicht heeft Oudewater er opnieuw een mooi evenement bij. Via de Facebookpagina van Ladies Fair Oudewater zijn nu al mooie prijzen te winnen en daar vind je ook de laatste informatie.

Op 23 maart is er van 19.30 tot 22.30 uur een gezellige Ladies Fair in De Klepper in Oudewater. Toegang is gratis voor vrouwen vanaf 18 jaar. Mannen zijn welkom maar betalen € 2,50 entree. De opzet van de Ladies Fair is om een laagdrempelig, niet commercieel en gezellig avondje uit te creëren voor de vrouw met allemaal typisch ‘vrouwen-dingen’. Het is de bedoeling dat vrouwen de hele avond gezellig blijven.

Bron: Zenderstreeknieuws Montfoort-Oudewater | 7 maart 2018

Geef een antwoord