Ladies ride Parijs-Oudewater zijn er klaar voor

Allemaal inmiddels duidelijk afgetrainde dames in de bloei van hun leven zijn er duidelijk klaar voor om de ‘Ladies ride Parijs-Oudewater’ te maken. Ook wat er georganiseerd moest worden, zoals bijvoorbeeld de exacte route en de hotels, is geregeld. Afgelopen woensdag kwamen ze bij Tjabel (Bike Totaal) Nieuwenhuizen nog één keer bij elkaar om te leren wat je moest doen als je ‘lek reed’ en andere handige technische weetjes. En … ze kregen kleding uitgereikt, zodat ze echt als ploeg van Parijs naar Oudewater rijden. Zondag 22 mei gaat het beginnen.

Oudewater_ladies-ride_Workschop Bandenplakken 11-5-2016 044Ze zijn volop aan het trainen geweest. Zaterdag worden de fietsen en bagage ingeleverd. Zondagmorgen vroeg gaan de dames met de trein en de fietsen met busjes richting Parijs. Bij het Gare du Nord gaan de dames direct op de fiets voor de eerste etappe.

Oudewater_Ladies-ride_Workschop Bandenplakken 11-5-2016 056Een aantal dames van de ploeg gingen regelmatig met elkaar lopen; en dan geen kleine stukjes, maar flinke afstanden. Ze liepen een paar keer de Nijmeegse Vierdaagse uit. Tijdens de festiviteiten van Oudewater 750 jaar Stad reed Hapsikee, een clubje wielervrienden, van Bazel naar Oudewater; zo’n 750 kilometer. De wandeldames, ‘Zonder Uitvallers’, hoorden over de enorm gezellige tocht en wilden zoiets ook weleens meemaken. Zij bedachten de Ladies Ride; dit keer niet vanuit Bazel, maar van Parijs naar Oudewater. Angelique Plas, Yvonne van Dijk en Joke Vermeij aangevuld met Anton Slootjes – die de tocht van Bazel naar Oudewater grotendeels organiseerde – hebben het voortouw in de organisatie genomen.

Oudewater_Ladies-ride_Workschop Bandenplakken 11-5-2016 064En nu niets het vertrek meer in de weg staat hadden ze zich bij Bike Totaal verzameld. Met behulp van de inspirerende instructies van Tjabel Nieuwenhuizen en Marcel van Rossum, bijgestaan door Peter ‘Hapsikee’ Bode, werd ze de fijne kneepjes van het banden plakken en ketting smeren bijgebracht. De dames hadden kennelijk veel plezier bij het in de praktijk brengen van de geleerde instructies, maar gingen anderzijds bijzonder serieus aan de slag. Het was er warm, maar dat kwam de voorbereiding natuurlijk alleen maar ten goede. Aan het einde van de inspannende werkzaamheden kregen de dames schitterende shirts aangeboden. Het wordt ongetwijfeld een feestje om de tocht mee te mogen maken en, hoewel ze zich enigszins afzijdig zullen houden, ook een klein feestje voor de begeleiders Alfons Slootje en Bert van de Horst.

Oudewater_Ladies-ride_Workschop Bandenplakken 11-5-2016 102Zondag vertrekken ze dus, de ‘ladies’. Ze rijden zo’n 520 km en doen er zes dagen over. Dan kom je op een gemiddelde van 85 km per dag. De eerste dagen rijden ze wat verder in verband met de ‘hoteldichtheid’ en later in de week wat minder ver. De bedoeling is dat ze zaterdag 28 mei tussen 15.00 en 16.00 uur op de Markt in Oudewater weer aankomen, ongetwijfeld feestelijk verwelkomd door familie en vrienden.

Tekst: Aad Kuiper | Foto’s: Bert van der Horst
Bron: Redactie Oudewater.net | 12 mei 2016

One thought on “Ladies ride Parijs-Oudewater zijn er klaar voor”

  1. Pa en Ma Verhart zegt:

    Wij wensen Jullie heel veel fietsplezier en lol, maar let op je stuur en natuurlijk ook de begeleiders die hebben heel wat te verduren beste
    leiders houd ze onder de duim want het zijn niet de makkelijkste ?

Geef een antwoord