Ladies Ride: Parijs – Oudewater

Tijdens de festiviteiten van Oudewater 750 jaar Stad reed Hapsikee, een clubje wielervrienden, van Bazel naar Oudewater; zo’n 750 kilometer. Een aantal dames hoorden over de enorm gezellige tocht en wilde zoiets ook wel eens meemaken. Zij bedachten de Ladies Ride; dit keer niet vanuit Bazel, maar van Parijs naar Oudewater.

Een klein aantal dames gaat deze tocht in mei maken. Er is nog wel meer belangstelling maar in verband met de veiligheid en het zoeken van accommodaties hebben de organisatoren zich beperkt tot de volgende twaalf dames:
Sylvia Bloos, Lydia Bode, Melinda de Bree, Ria van Dam, Lia Dekker, Yvonne van Dijk, Christien Mastwijk, Angelique Plas, Ineke Sluijs, Joke Vermeij, Hanneke van Vliet en Harri?t van Zuilen.

Begeleiding

Alfons Slootjes is ook bij deze tocht als ploegleider aanwezig. Hij rijdt, samen met medebegeleider Bert van der Horst – die er vorig jaar ook al bij was – met een busje met de ploeg mee en vervoert de bagage. Daarnaast zullen zij ook optreden als route-aanwijzer, pleisterplakkers, bevoorraders en wat al niet meer.

Het vertrek

Ze vertrekken op zondag 22 mei met de trein vanaf het station Woerden. In Rotterdam stappen ze over op de Thalys en rijden met hoge snelheid naar Parijs, waar ze ongeveer om half twaalf aan zullen komen. De fietsen worden door Alfons Slootjes en Pieter Jongerius naar Parijs gebracht. De dames hebben ervoor gekozen om met z’n allen met de trein te gaan:”Dat vinden we wel zo gezellig!”

De route

De route, bepaald door Alfons Slootjes, staat al voor een deel vast. In Parijs wordt, voor mooie plaatjes bij de Eiffeltoren en andere toeristische attracties, een rondje van zo’n 20 km door de stad gereden. Die rondrit eindigt in ??een van de noordelijke voorsteden van Parijs, zodat ze op maandagochtend niet eerst dwars door de stad moeten. Vervolgens loopt de route globaal via Compiegne, Cambrai, langs Brussel, en door Etten-Leur naar huis. De dagtochten zijn rond de 90 km, zodat, alles volgens plan verloopt, de club op zaterdag 28 mei aankomt.

Kledingsponsoren gezocht

Het lijkt ze erg leuk om in dezelfde shirts te fietsen om zo als groep herkenbaar te zijn. “Misschien,” zo vragen ze zicht hardop af, “zijn er wel bedrijven die het leuk vinden om zo’n sportieve groep dames te sponsoren.”

Voorbereiding

Het is voor alle dames zaak om getraind aan de start te verschijnen. Hoeveel je moet trainen kan niemand je zeggen, maar ‘het is zeker goed om kilometers in de benen te hebben’. Hoe ze dat doen mag iedereen voor zichzelf beslissen. Maar daarnaast is ook bijna niemand van deze dames gewend om in een groep te rijden; dus dat zal ook geoefend moeten worden. Daarover worden nog wel nadere afspraken gemaakt. En omdat ze elkaar niet allemaal kennen, komen ze medio februari voor een gezellig kennismakingsavondje bij elkaar in de Broedkorf, waar alle netele kwesties ongetwijfeld aan de orde zullen komen.

Ze houden ons op de hoogte.

 Bron: Nieuwsbrief Ladies Ride – redactie Oudewater.net |
18 januari 2016

2 thoughts on “Ladies Ride: Parijs – Oudewater”

  1. Joke bode zegt:

    Jullie kunnen het zeker! Na de prestatie van Hapsikee weten jullie wat het is en na de training van de afgelopen tijd geloof ik dat het echt goed zal gaan!
    Succes dames!

  2. Joke bode zegt:

    Succes dames! Gezien jullie voorbereiding en enthousiasme is het duidelijk dat het jullie gaat lukken! Succes!

Geef een antwoord