Lezen en schrijven is niet voor iedereen vanzelfsprekend

Een avond vol informatie over laaggeletterdheid

“Ik kan nu zelf mijn navigatie instellen”, aldus Marina (52) die op latere leeftijd leerde lezen en schrijven. En Marina is zeker niet de enige. Wist u dat in heel Nederland 1,3 miljoen mensen tussen 16-65 jaar laaggeletterd zijn en dat dit in Oudewater 9% van de inwoners is? Dit zijn mensen die moeite hebben met lezen of schrijven en daardoor lastiger mee kunnen doen in het dagelijks leven.

Laaggeletterdheid herkennen

“Ik ben mijn leesbril vergeten” en “mijn handschrift is moeilijk te lezen.” Of is er toch meer aan de hand? Mensen die moeite hebben met lezen en schrijven lopen hier vaak niet mee te koop. Mariet Hattink van Stichting Lezen en Schrijven vertelt u deze avond hoe u laaggeletterdheid herkent en hoe u iemand kunt helpen.

Bent of kent u iemand die moeite heeft met lezen en schrijven?

Een leven lang leren! Ook als het gaat om taal. Samen met een taalmaatje of juist alleen thuis en met de juiste boeken; taalspecialisten van Taalhuis Het Groene Hart vertellen u deze avond graag meer over de mogelijkheden die er zijn. Voor uzelf of voor iemand in uw omgeving.

Komt u via uw werk in aanraking met laaggeletterdheid? Ook dan bent u deze avond van harte welkom.

Op woensdag 28 maart 2018 19.30-21.00 uur in de  bibliotheek van Oudewater, in het Cultuurhuis, Kluwen 7
De toegang is gratis, aanmelden kan via taalhuis@regiobibliotheekhetgroenehart.nl of 06 57953644 (telefonisch alleen maandag en woensdag 13:00 – 17:00).

Taalhuis Het Groene Hart

Want heb je moeite met taal, dan heb je vaak moeite met formulieren, het vinden van je weg op straat en in het openbaar vervoer, werken met de computer en digitale bankzaken. Kortom: moeite met meekomen in de huidige maatschappij. En dan hebben we het nog niet eens over belangrijke dingen als voorlezen aan je kleinkinderen! Daarom heeft Bibliotheek Het Groene Hart het initiatief genomen om regionaal een Taalhuis te starten. Taalhuis Het Groene Hart is een samenwerkingsverband in de gemeentes Woerden, Oudewater en Montfoort.

Bron: Bibliotheek Het Groene Hart | 14 maart 2018

Geef een antwoord