Lezing over onbekende achtergrond Heksenwaag afgelast

De Geschiedkundige Vereniging Oudewater heeft de geplande lezing op dinsdag 13 november moeten afgelasten vanwege persoonlijke omstandigheden van de spreekster. De lezing staat nog wel aangekondigd in de Zenderstreeknieuws van woensdag 7 november.

Het ging om deze lezing:

De Geschiedkundige Vereniging Oudewater organiseert een bijzondere bijeenkomst op dinsdag 13 november met als onderwerp: ‘Een kleine geschiedenis met grote gevolgen’. Waagmeester mevrouw Jeanette Blake vertelt dan over een onbekende achtergrond van de geschiedenis van de Heksenwaag van Oudewater.

De Heksenwaag is wereldberoemd in Oudewater en ver daarbuiten. Maar waarom juist in Oudewater? En waren er ook heksen in Oudewater? En werd er in Oudewater echt zo eerlijk gewogen als de keizer dacht? En hoeveel weegt een heks eigenlijk? De Geschiedkundige Vereniging heeft iemand gevonden die deze vragen kan beantwoorden.

De bijeenkomst begint om 20.00 uur in het Zalencentrum aan de Westsingel. Alle belangstellenden zijn welkom. De toegang is gratis voor leden van de Geschiedkundige Vereniging Oudewater; niet-leden betalen 2,50 euro.

Bron: Zenderstreeknieuws Montfoort & Oudewater | woensdag 7 november 2018

Geef een antwoord