Lieke van Lexmond tegen burgemeester Verhoeve: “Oudewater straalt liefde uit”

Burgemeester Pieter Verhoeve liep vorige week donderdagmiddag in Oudewater actrice Lieke van Lexmond tegen het lijf. De presentatrice en actrice maakte samen met de burgemeester een video over Oudewater. Van Lexmond blijkt fan van de stad. ,,Het is hier zo ontzettend idyllisch.”

Pieter Verhoeve was bij de Visbrug in Oudewater om een foto te schieten voor deze krant, toen hij de cameraman van Lieke van Lexmond tegen het lijf liep. ,,Hij was heel enthousiast over Oudewater en vertelde dat Lieke net het restaurant Joia binnen was gegaan. Toen hebben we haar spontaan gevraagd of ze mee wilde werken aan een video over Oudewater en dat wilde ze wel”, vertelt Verhoeve.

In de video vraagt de burgemeester wat van Lexmond zo leuk vindt aan Oudewater. ,,De huizen zijn beeldschoon. Met alle bruggetjes en het water. Ik moest meteen aan de Heksenwaag denken, daar heb ik vroeger nog eens een spreekbeurt over gehouden.”

Trouw blijven

Verhoeve vraagt van Lexmond nog of zij kan meedenken over het vraagstuk waar hij zich vanavond over gaat buigen: ‘Hoe zetten we Oudewater nog meer op de kaart’. Daar heeft van Lexmond niet zo snel een antwoord op, maar een advies heeft ze wel. ,,Blijf trouw aan hoe Oudewater nu is. Het straalt heel veel liefde uit en het is een heel mooi verzorgd stadje.”

Van Lexmond was in Oudewater voor opnames van haar televisieprogramma Lelijke Eendjes.

Bron: AD Groene Hart | 16 november 2017
Video: Jo-Ann Oskam

Geef een antwoord