Luna & Esmee uit Oudewater schrijven Sinterklaashit

Luna Seelt (9) en Esmee van Wijk (10) uit Oudewater zijn verkozen tot de leukste sintersongwriters van Nederland.

Het liedje

Het liedje van Luna en Esmee heet ‘Cadeautjes uit mijn mooiste dromen’ en gaat over de dag waarop je met Sint en Piet mag feesten: 5 december. “We hebben het liedje helemaal zelf geschreven en geoefend voor onze opa’s en oma’s. Ook thuis hebben we het liedje heel vaak gezongen. Zelfs zó vaak dat onze ouders er gek van werden!”, aldus Luna en Esmee. Het is niet geheel toevallig dat Esmee en Luna tot beste sintersongwriters zijn verkozen. Het is namelijk hun droom om zangeres te worden. De eerste stap in hun carrière is nu gezet.

De prijs

Luna en Esmee wisten met hun liedje ‘Cadeautjes uit mijn mooiste dromen’ afgelopen maand vele harten te veroveren. Omdat Luna en Esmee tot een van de leukste sintersongwriters van Nederland behoren, mochten zij hun zelfgeschreven liedje deze week opnemen in de Wisseloord Studios: de studio waar ook grote artiesten, zoals de Rolling Stones en Tiësto, nummers hebben opgenomen. Tijdens de opname zongen Luna en Esmee, onder toeziend oog van hun familie, de sterren van de hemel. De zoektocht naar de tien leukste sintersongwriters van Nederland is een initiatief van HEMA. Het warenhuis wil met dit gebaar het Sinterklaasfeest teruggeven aan de kinderen. Heel Nederland kan de tien leukste Sintersongs vanaf 4 december via Spotify beluisteren.

Sinterklaas weer een kinderfeest

Desiree Vernie (manager Marketing & Communicatie bij HEMA) zegt over de actie: “Over het Sinterklaasfeest wordt heel veel gezegd en geschreven. Wij willen het graag gewoon weer terugbrengen naar waar het wezenlijk om te doen is: een feest voor kinderen. En wat is er leuker dan samen muziek maken? Daarom hebben we alle kinderen van Nederland opgeroepen om samen, solo, met een gitaar of alleen met hun stem zich uit te leven. Met een geweldig resultaat!”.

Bijzondere weekprijzen

Kinderen die geïnspireerd raken door het verhaal van Luna en Esmee, kunnen net als deze liedjesmakers uit Oudewater aan de sintersongwedstrijd meedoen. HEMA reikt onder alle inzendingen iedere week bijzondere weekprijzen uit. Denk bijvoorbeeld aan een virtual reality bril of een Instaxcamera. Inzenden kan tot en met 6 december via sintersongwriter.hema.nl.

Bron: Zenderstreeknieuws Montfoort & Oudewater | 1 december 2015


Bron: Hema

One thought on “Luna & Esmee uit Oudewater schrijven Sinterklaashit”

  1. luna zegt:

    heel leuk maar de video is helaas verweiderd dat is erg jammer.

Geef een antwoord