Medailles voor judoka’s Richard Proost Sport

 

Mooie resultaten van de judoka’s

Merel van Rossum nam als enig meisje deel aan het 3e Deborah Gravenstijn Classic judo toernooi te Rotterdam.
Dit toernooi is alleen voor meisjes en is een hele happening! In de ochtend was het de beurt aan de jongste meisjes en in de middag voor de leeftijds categorie 9 tot en met 12 jaar.
Het middagprogramma begon met het voorstellen van alle clubs, daarna een gezamelijke warming up en dan de start van alle poules op 10 matten. Het leuke is dat alle meisjes een roze band om krijgen.
Niemand weet dus welke kleur band men is.

RPS
Er werden 2 poules gemaakt en  de winnaars van de poule streden in een finale wedstrijd om een roze judopak. Merel was op dreef.
Zij won al haar partijen in de poule, 3 met ippon en 1 op beslissing. Maar in de finale verloor Merel, ging ze net niet met het roze pak naar huis, maar wel met een mooie 2e plaats op zak.
Hierna werden nog clinics gegeven door judoleraressen en ging iedereen op de foto met sporticoon Deborah Gravenstijn.

 

Stef van Kampen nam op zaterdag 2 februari 2019 via het RTC Zuid/West deel aan het International Belgian Adidas Judo Open in Visé (België). Voor Stef was dit zijn eerste belangrijke internationale toernooi van dit seizoen. Hij komt uit in de 100+ categorie. De eerste tegenstander was een sterke Canadees. De strijd ging gelijk op maar Stef maakte een armklem, ippon.
Daarna won hij op ippon van een Belg. In de halve finale moest hij het opnemen tegen een Fransman van 150 kilo, deze extra kilo’s waren nog net iets te veel voor Stef en hij belandde in een houdgreep.
Om het brons moest hij het tegen een andere sterke Fransman opnemen, deze kreeg vrij snel 2 straffen, maar Stef kreeg wazari tegen een half punt, het hing er om. Hierna wilde de Fransman weer aanvallen, maar hij greep met zijn hand het been van Stef en dat mag niet, dus kreeg hij zijn 3 straf en wint Stef de wedstrijd. Een zeer verdiende 3e plaats.

Bron: Richard Proost Sport | dinsdag 5 februari 2019

Geef een antwoord