Medewerkers Hotel Abrona doen boodschappen voor inwoners Oudewater

Medewerkers van Hotel Abrona staan te popelen om boodschappen te doen voor inwoners van Oudewater. Twee keer per week, op maandag- en donderdagochtend, zetten zij zich in voor mensen die langdurig aan huis gebonden zijn, bijvoorbeeld door leeftijd, ziekte of handicap. Ook gaan zij graag op pad voor mensen met een tijdelijke blessure, zoals een gebroken been.

Boodschappendienst

Om deze Boodschappenservice mogelijk te maken, werken Hotel Abrona, Welzijn Oudewater en Emté supermarkt nauw samen. De service is bedoeld voor de kleine dagelijkse boodschappen tot een maximaal bedrag van € 30. Op maandag en donderdag halen Abrona-medewerkers tussen 9.00 en 10.00 uur de boodschappenlijst en het benodigde geld op bij hun ‘klanten’. Vervolgens kopen zij, met behulp van hun opvallende en vrolijk gekleurde bakfiets, de boodschappen bij de supermarkt. Dit doen zij samen met een vrijwilliger. Want ook al zijn de medewerkers van Hotel Abrona zelfstandig genoeg om de juiste artikelen te vinden en de beste aanbiedingen te kiezen, ze hebben bij het afrekenen bijvoorbeeld wel wat hulp nodig. Vóór 12.00 uur worden alle boodschappen netjes en droog op het juiste adres afgeleverd. De gebruiker betaalt voor deze service per keer slechts € 1, benodigd voor het onderhoud van de bakfiets.

Vormgeven van participatiesamenleving

“Met onze boodschappenservice hebben wij meerdere doelen,” zegt Mariëlle Verkleij van Hotel Abrona. “Onze medewerkers doen nuttig werk en inwoners van Oudewater worden er enorm mee geholpen. Bovendien brengen wij als Abrona met deze boodschappenservice in de praktijk hoe we in onze ogen de participatiesamenleving en de Wmo vorm kunnen geven. Vandaar ook onze slogan: ‘Met elkaar, voor elkaar’.”

Interesse?

Wie gebruik wil maken van deze Boodschappenservice of als vrijwilliger één of twee ochtenden per week deze enthousiaste medewerkers wil begeleiden, kan op werkdagen, tussen 9.00 en 17.00 uur, bellen naar Hotel Abrona, 0348-567466, of mailen naar hotel.abrona@abrona.nl.

Bron: Abrona | 29 december 2014

One thought on “Medewerkers Hotel Abrona doen boodschappen voor inwoners Oudewater”

  1. Nienke van T Wout zegt:

    Mooi! Goed om dit bericht te lezen uit mijn geboorteplaats. Succes allen!

    Nienke van t Wout

Geef een antwoord