Meer ruimte voor de fiets

De ervaring leert dat Oudewaternaren graag de fiets pakken als zij boodschappen doen. En evenals andere bezoekers pakken ze ook graag een terrasje in de binnenstad. Voor de vele fietsers is in het centrum van de stad niet altijd voldoende plaats in de bestaande fietsenrekken. Dat gaat veranderen. De gemeente plaatst extra fietsenrekken aan de Donkere Gaard en de Korte Havenstraat, met ruimte voor ruim 40 fietsen.

Burgemeester en wethouders vinden het belangrijk dat de binnenstad van Oudewater goed en veilig bereikbaar is voor het publiek. Dat vraagt om een goed evenwicht tussen fiets- en autoverkeer. Zowel voor mensen die boodschappen doen in de stad als voor recreanten.

Voldoende stallingsmogelijkheden voor fietsers horen daarbij. Aan de Donkere Gaard en de Korte havenstraat worden begin september enkele parkeerplaatsen omgezet in ruimte voor fietsenrekken. In het totaal gaat het om zo’n 40 plaatsen.

Tegelijkertijd is het belangrijk dat de winkels bereikbaar blijven voor mensen die met de auto komen. De extra parkeerruimte die eind 2014 is gecreëerd op het Plesmanplatsoen is vooral bedoeld voor mensen die langer willen parkeren, zoals bezoekers. Hierdoor kunnen de parkeerplaatsen in de binnenstad zelf efficiënter gebruikt worden voor kort parkeren door winkelend publiek. Er zal daarom strenger gehandhaafd worden op de blauwe zone. Ook de invalidenparkeerplaats aan de Korte haven is verbeterd.

Wethouder Bert Vermeij: ‘De plaatsing van de fietsenrekken is weer een stap. In de komende periode gaan we verder om de beleving van de binnenstad als geheel, voor iedereen stapje voor stapje te verbeteren. We houden goed vinger aan de pols in samenspraak met de winkeliers, bedrijven en bewoners van de binnenstad. Als het nodig is, passen we zaken aan.’

De coalitie van Onafhankelijken en CDA hechten grote waarde aan een schone en veilige openbare ruimte. Met andere woorden: straten, paden, buurten en het openbaar groen van Oudewater moeten er netjes uitzien en geen gevaar opleveren voor inwoners en bezoekers van de stad. Het plaatsen van de fietsenrekken is een van de verbeterpunten.

Bron: Gemeente Oudewater | 9 september 2015

Geef een antwoord