Michael Maarschalkerweerd herinnerd door o.a. Gerben Mourik

De Stichting Michael Maarschalkerweerd 2015 heeft twee jaar terug door middel van concerten en een symposium aandacht gegeven aan de vele instrumenten die deze Utrechtse bouwer in -voornamelijk- Rooms-Katholieke kerken heeft gebouwd. Een andere wens was een cd-box om onbekende parels van deze orgelmaker vast te leggen.

Stadsorganist van Oudewater, Gerben Mourik, viel de eer te beurt om een van de vier cd’s vol te spelen, op instrumenten te Joppe, Jutphaas en Oudewater. Want in ‘onze’ Oudewaterse St. Fransiscuskerk staat een groot en relatief origineel bewaard gebleven instrument van Maarschalkerweerd. Gerben heeft in Oudewater werken opgenomen van de Nederlanders Hendrik Andriessen en Jan Bonefaas, een katholieke versus protestantse componist die bieden zeer geïnspireerd waren door Franse orgelmuziek uit de 19e eeuw, aangevuld met Franse muziek en een improvisatie.

Orgelconcert

Deze cd zal tijdens het orgelconcert dat Gerben op woensdag 12 juli om 20.00 uur in de St. Fransiscuskerk zal geven, ook nog extra belicht worden. U kunt de cd echter ook direct bij Gerben bestellen: info@gerbenmourik.nl Deze box van 4 cd’s door 4 organisten op 12 parels van Maarschalkerweerd kost slechts €19,95 excl. verzendkosten.

Bron: Gerben Mourik | 27 juni 2017

Geef een antwoord