Middeleeuws ontbijten in Oudewater

Oudewater-ontbijt-4-7-2015  006Met 750 mensen op de Donkere Gaard middeleeuws ontbijten en dan beginnen om 7.50 uur. Wat een ludiek idee van de NOVO. En de inkomsten dan nog eens schenken aan de Voedselbank. Mooier kan het niet.

Toch bleken sommige mensen wat huiverig voor het idee: wat nou als het regent? Of wat nou als …? Er kwamen uiteindelijk 655 mensen op het ontbijt af. Ongegronde vrees bleek op de ochtend zelf, want mooier met het weer konden ze het niet treffen. En als het toch niet zou kunnen doorgaan. Tja, dan ben je een euro kwijt die mooi wel bij de voedselbank terecht komt. Volgend jaar mogen ze het weer doen. Dan wel met 751 kaartjes natuurlijk. En het mag ook wel iets meer kosten ook, want het was bijzonder gezellig, enorm sfeervol.

Oudewater-4-7-2015 Ontbijt.  008

Broodjes, met keuze uit verschillende soorten beleg, lekkere gekookte eitjes (Abrona, liet ik me influisteren) goed gedaan van zowel de NOVO als Abrona! Ze vonden het iets te warm voor melk, en daarom had men sap laten aanrukken, maar … daar tegenover stond hangop (of was het toch yoghurt? Oudewater-ontbijt-4-7-2015  045Maar dan wel lekkere yoghurt) rechtstreeks van de koe.; rechtstreeks van de koe…? Er stond een kar met koe, waaruit de hangop of yoghurt getapt werd. Heerlijk. Dat was duidelijk aan de lange rij die stond te wachten.

Veel mensen in historische kledij, Oudewater-ontbijt-fba7caae9a07e6d12712713011f96f71gezellige muziek van het Trio Vagebond (Joke van Diest, Jaap en Richard Konings).

De bediening was uit de kunst! Wat wil je nog meer? En, zoals iemand me vertelde: de Donkere Gaard was een prettig Lichte Gaard geworden. Leuk initiatief van de NOVO.

 Bron: Redactie Oudewater.net | 6 juli 2015
Foto’s: Bert van der Horst, Coby Kuiper-Jansen

Geef een antwoord