‘Miroir dans de vieilles eaux’ uitgevoerd in Oudewater

Een speciale compositie voor beiaard, geschreven door Gildas Delaporte in opdracht van het bestuur van de Stichting Cultureel Fonds Mooyman-MARTENS: ‘Miroir dans de vieilles eaux’ (‘Spiegel der Oude wateren’), werd in het kader van Oudewater 750 jaar stadsrechten voor de tweede maal uitgevoerd en wel op zaterdag 4 juli. Het bestuur bood de bevolking van Oudewater deze compositie aan in dit jubileumjaar.

Oudewater-miroir-4-7-2015  325De toren met het carillon, als markant punt van Oudewater, doet mee in de festiviteiten met deze gedurfde compositie. Hij werd ten gehore gebracht en uitgevoerd door musici uit het ‘Orkest van Zuid Nederland’ door Gildas Delaporte (beiaard), Raimond Vievermanns en Ruud Visser (trompet) , Mark Boonstra (trombone), Astrid Haring (harp) en Peter Hoeben (hoorn).

Oudewater-miroir-4-7-2015 281De harpiste speelt regelmatig samen met orkesten en ensembles. De blazers stonden ook dit keer in de toren, maar de harp speelde op het kerkplein, zodat de toeschouwers daar beter zicht op hadden.

Na afloop werden alle musici bedankt en kregen een fraai uitgevoerd exemplaar van de compositie overhandigd. En ook Cor Butzelaar kreeg applaus voor de organisatie van deze uitvoering en gelijk maar voor het onderhoud van carillon.

 Bron: Redactie Oudewater.net | 6 juli 2015
Foto’s: Bert van der Horst

Geef een antwoord