Open Monumentendag 2019

Het was weer een prachtige Open Monumentendag.

De organisatie had een enorm gevarieerd programma samengesteld en Het Touwmuseum opende die dag een speciale tentoonstelling, 50 knots of rope!

De kerken waren geopend voor een bezichtiging en in de Franciscuskerk was een foto tentoonstelling van bijzondere Oudewaternaren. Daar werd ook aan communitysinging gedaan o.l.v Monique van den Hoogen. Het resultaat werd rond het middaguur op de Markt ten gehore gebracht.

In de Grote of St.Michaelskerk was om 15 uur een mooi concert te beluisteren. Verder  was er een  prachtige kunstmarkt.

De Grachtenvaert, de Touwtrein  en de torenbeklimming waren ook weer favoriet.

En natuurlijk waren er vele  andere kraampjes met bijzondere (oude) ambachten. En voor “elck wat wils” met oud Hollandse spellen op de Markt.

 

 

 

 

 

 

 

Een mooie muziekuitvoering in de prachtige gerestaureerde muziekkiosk, met blazers en een geweldige zangeres, met hedendaagse muziek.

 

 

 

 

Monumentendag 2019En een “openlucht tentoonstelling” van het Kleine Fietsenmuseum van Otto Beaujon  met oude fietsen en aanverwante accessoires.

Monumentendag 2019

Met vereende krachten van veel vrijwilligers is het weer een zeer geslaagde Monumentendag 2019 geworden.

In Hekendorp (ook Oudewater!) werd nagespeeld dat  Wilhelmina van Pruisen, die bij de Bonrepas was aangehouden  in  1787, naar Goejanverwelle was getransporteerd en werd gegijzeld. Het publiek waande zich  in terug in die tijd door de prachtige aankleding!

Monumentendag 2019

 

Geef een antwoord