MONUMENTENQUILT OUDEWATER IN STUKJES VERDER

Neerlands langste monumentenquilt gaat in stukjes verder. Van het oorspronkelijk 165 meter tellende kunstwerk nam burgemeester Pieter Verhoeve vandaag het eerste deel in ontvangst.

Het verbeeldt enkele karakteristieke Oudewaterse panden en gebeurtenissen. Ook laat het bijzondere details zien. Het textiele kunstwerk heeft een plekje gekregen in het stadskantoor. Andere delen verhuizen naar kerken, dienstencentra, Tjonkie, Scoutinggebouw enz. Na de ‘ontmanteling’ resteert er nog zo’n 50 meter.

Aan het unieke project hebben gedurende drie jaar ongeveer 500 vrijwilligers meegeholpen. Dat gebeurde onder regie van initiatiefneemster Margo Stekelenburg. Ine de Waal zorgde voor het ontwerp. De monumentenquilt vormde een onderdeel van de festiviteiten die het teken stonden van Oudewater 750 jaar Stad.

Op monumentendag 2015 had Verhoeve in de tennishal van de Heksenmeppers het lange stoffen kunstwerk al in ‘ontvangst’ genomen. Daarna kon iedereen gedurende 9 dagen het unieke project aanschouwen. Ik heb toen veel oh’s en ah’s gehoord,’’ meldt Stekelenburg vol trots. De ongeveer 50 meter die overblijft na de opdeling, wil Stekelenburg gebruiken voor eventuele tentoonstellingen.

Bron: Woerden TV | 23 februari 2016

Geef een antwoord