Mooi mozaïek en mooie speeltuin in Hekendorp

Binnen een week werd Hekendorp nog aantrekkelijker dan het al was. Eerst werd door wethouder Bert Vermeij een nieuwe speeltuin geopend en kort daarop werden op de muren van de Goejanverwelleschool op ludieke wijze mooie mozaïeken onthuld. Voor de Hekendorpers een verrijking van hun woonomgeving en voor de passant een reden om even te pauzeren, de kinderen even te laten spelen en de muren te bewonderen.

Hekendorp-speeltuin-IMG_3657De oude speeltuin raakte zo langzamerhand wat achterhaald en de keuze van het materiaal en de toestellen voor de nieuwe speeltuin is een bijzonder eigentijdse. Veel natuurlijke materialen en heel uitdagend. De nieuwe speeltuin, die achter de school ligt, kreeg de toepasselijke naam ‘Onze-Wiericke-Tuin’. Op de plek van de oude speeltuin komt een dorpspark met een jeu de boulesbaan en een paar speelattributen voor de kleinere kinderen.

Maar wie een kijkje neemt achter de school bij de nieuwe speeltuin ziet op de voor- en de achtergevel van de school prachtige mozaïekjes. Die mozaïeken kwamen tot stand o.l.v. Ingrid Aerts van mozaïekatelier Stukje voor Stukje uit Haastrecht.

vogelhuisje-Hekendorp-DSC_5692Vogeltjes-Hekendorp-DSC_5696

Op uitnodiging van Mirjam Jongerius van de Goejanverwelleschool kwam Ingrid Aerts om aan een nieuw project te beginnen. Ze waren er samen al snel uit: vogels en vogelhuisjes. Twee-vogeltje-Hekendoprp-DSC_5700Een prachtig symbool voor het veilige nest dat de school wil zijn en waar de kinderen na hun schooltijd uit kunnen vliegen. Ingrid Aerts ontwierp 6 vogelhuizen, 3 boomtakken en maar liefs 40 vogeltjes die er lekker rondfladderen.

Met 90 kinderen en natuurlijk de hulp van vele ouders zijn deze mozaïeken in drie woensdagen gerealiseerd. Zo heeft ieder kind van deze school letterlijk zijn ‘steentje’ bij gedragen aan dit gezamenlijke project.

Huisje-vogeltje-DSC_5727onthulling-hekendorp-DSC_5829 - kopie

En ook de opening ging in stijl: vogelfluitjes werden uitgedeeld en de Vogeltjesdans nam een centrale plek in.

Bron: Oudewater.net & Ingrid Aerts | 13 juni 2017
Foto’s en film: Hans Peltenburg, Party-fotograaf & fotoboek editor

Geef een antwoord