Mooi werk bij Galerie Sille

Je kijkt je ogen uit bij Galerie Sille. Wat een mooie dingen zie je daar. En bij de preview van de expositie ‘Oktober’ wordt het er nog eens gezellig ook. Op vrijdag 29 september om 20.00 uur gebeurt dat. Aan de Goudsestraatweg 8. Grandi Vini zorgt voor wijn; laat dat maar aan Grandi Vini over. En er staat een vleugel klaar om te bespelen. Een vorige keer deed Barend Houtsmuller dat en dat deed hij heel mooi. Om half acht gaat de galerie open.

“Wees welkom,” vertelde Tamara Sille.

Galerie-sille-2017-9-30 Sille 007 (2)

Vijf nieuwe en vijf bekende exposanten

Er hangt en staat mooi werk van vijf kunstenaars die al eerder werk hadden in de galerie.  Maar er is ook werk van een vijftal kunstenaars die nog niet eerder in Galerie Sille exposeerden. Tamara vertelt dat ze voortaan alleen in de zomer exposities met een thema’s wil. En nu eigenlijk het nieuwe seizoen begint, noemt ze deze expositie ‘Oktober’.

Sjaak-Smetsers-2017-9-30 Sille 029 (2)

Eén van de bekende kunstenaars is Sjaak Metsers. Deze kunstenaar komt uit Tegelen, het dorp waar ook de bekende kunstenaar Sjer Jacobs vandaan komt. Ze hadden hun ateliers een tijd lang naast elkaar. Een andere bekende naam is Jaques Tange die herkenbaar is aan zijn kleurrijke fantasiewereld.

Joachim van der Vlugt

Een nieuwe naam voor Galerie Sille is Joachim van der Vlugt. Hij is een Nederlander, maar is bekender in Luxemburg en exposeerde ook al in Duitsland en Frankrijk.

Joachim-van-der-Vlugt-2017-9-30 Sille 025 (2)

Hij schildert zowel landschappen als portretten.

Expositie-Oktober_deelnemers

De expositie ‘Oktober’ is te zien t/m 29 oktober 2017. Iedere donderdag, vrijdag en zaterdag is de galerie open en extra op zondag 1 oktober en zondag 29 oktober van 12.00 – 17.00 uur.

Deelnemende kunstenaars zijn: Els Vegter, Edith Stoel, Hans Leijerzapf, Sjaak Smetsers, Rinus Hofman, Coby Schot, Barend Houtsmuller, Joachim van der Vlugt, Roeland van der Kley en Louis – en Maurice la Rooy

Bron: Oudewater.net | 26 september 2017
Tekst: Bert van der Horst

Geef een antwoord