Mooie prestaties judoka’s Richard Proost Sport

Het was weer een mooie judo zaterdag voor de judoka’s van Richard Proost Sport Oudewater. 

Op zaterdag 18 maart stonden vier judoka’s  op het Zuid Hollandse Open 18+ judotoernooi in Den Haag. De wedstrijden vonden plaats in sporthal Overbosch.

Damiën den Bleker, -66 kilo, Arjan Karelse, -81 kilo, Hans en Rick van Montfoort, beide in -100 kilo stonden hun mannetje in hun eigen gewichtsklasse. Allen zaten in een poule met vier tot zes judoka’s. Damiën en Arjan waren op dreef en wonnen al hun wedstrijden in de poule met ippon. Beiden werden dus zeer overtuigend kampioen.

In de gewichtsklasse -100 was het een zware strijd. Hans verloor twee keer en won drie partijen overtuigend met ippon. Hans werd dus derde. Rick moest het toernooi jammergenoeg vroegtijdig staken.Maar al met al waren het weer mooie wedstrijden en goede resultaten.

G-judoka’s

G-judoka’s Tristan Katte en Susanne Kelder reisden af naar het hoge noorden: Assen was de bestemming. Hier werd het twee Bartje G-judotoernooi gehouden in sporthal Marsdijkhal. Tristan zat helemaal in het toernooi. Hij had al drie wedstrijden met ippon gewonnen waarna hij nog één wedstrijd moest doen. Deze tegenstander waseen zeer sterke judoka van een niveau hoger. Pas in de laatste seconden verloor hij de partij met een wazari. Tristan heel knap tweede. Susanne judode wisselend in Assen. Na winst en verlies moest zij judoën voor tweede en derde plaats. Het werd een derde plaats voor Susanne.

Bron en foto: Richard Proost | 20 maart 2017

Geef een antwoord