Muziek Matteo Myderwyk biedt troost

In deze bijzondere tijd, waarin sommigen wellicht wat troost kunnen gebruiken stuitten we op de muziek van Matteo Mijderwijk – oorspronkelijk afkomstig uit Oudewater!.Voor troostzoekers hierbij wellicht een tip, wat Oudewater.net betreft: een aanrader.

Myderwyk – zo schrijf je zijn naam sinds hij internationaal doorbrak – begon pas op zijn veertiende met pianospelen. Op zijn zestiende al kon hij naar het conservatorium in Tilburg.

Sinds Matteo succesvol afstudeerde als pianist had hij een actief concertprogramma, met  o.a. optredens in Paradox (Tilburg) en het Grachtenfestival (Amsterdam). En voor heel even dus kwam hij naar Oudewater.

To Move

Na een jarenlange opleiding en optredens als klassiek pianist liet hij de muziek van zijn helden, waar onder Bach en Liszt achter zich om zijn eigen muzikale taal te vinden. Hij hield zich bezig met o.a. free-jazz. Maar toen hij op Into The Great Wide Open in 2017 een geïmproviseerde live-soundtrack speelde werd hij gecontracteerd om een improvisatie-pianoalbum op te nemen.

To Move werd Myderwyks’ debuutalbum (2017) dat werd opgenomen in een concertzaal zonder enige voorbereiding en zonder vooropgezet plan. Daarna volgden nog Verses (2018), Ataraxia (2019) en Parabel (2020) en Consolations. Je vindt ze online o.a. Via Spotify en iTunes

Wie dergelijke troost zoekt volge deze link: Matteo Myderwyk

Redactie: Oudewater.net | Dinsdag 2 maart 2020

Geef een antwoord