Muziek van toen vertolkt door de jeugd van nu

Als je een aantal tieners vraagt of ze de tekst van het nummer “Ja zuster, nee zuster” mee kunnen zingen zal je waarschijnlijk weinig reactie terug krijgen. Maar hoe groot is het verschil wanneer je hetzelfde nummer afspeelt in het bejaardentehuis Wulverhorst. Om beide partijen tegemoet te komen had Ropecity afgelopen zaterdag, 23 april, een evenement georganiseerd, waar ‘de jeugd van nu’ ‘muziek van toen’ liet horen .

“Ja zuster, nee zuster” is maar een van de nummers die uitgevoerd werd tijdens het evenement. Zo passeerden ook nummers als “Twee motten” van Dorus en “Reisje langs de Rijn” van Willy en Willeke Alberti de revue. Alle liedjes werden vertolkt door een band samen met de ‘sokpoppen’ die diezelfde kinderen van te voren samen met de bewoners van de Wulverhorst gemaakt hadden en ‘bedienden’.

Nieuwerwets_Oudewater_26-4-2016_knutselen

En terwijl de kinderen het druk hadden om hun sokpoppen te laten zien in de poppenkast zongen de bewoners mee met de nummers die werden gebracht door de band. Er werd nog net niet gedanst in de zaal, maar je kon duidelijk zien dat de bewoners genoten van het evenement. Een groot applaus voor alweer een geweldig evenement van Ropecity!

Tekst en foto’s: Martijn de Wit | 26 april 2016
Eindredactie: Oudewater.net

Geef een antwoord