Muziekgroep Oudewater met middeleeuwse muziek

Alsof ze nooit iets anders gespeeld hadden; zo professioneel klonk Muziekgroep Oudewater toen deze afgelopen zaterdag, gestoken in passende kledij, in de haven middeleeuwse muziek ten gehore bracht.

Ze waren al vroeg begonnen; voeren naar de sluis en weer terug en bleven daar waar Korte Havenstraat, Peperstraat en Markt tezamen komen rustig draaiend en kerend liggen in een heerlijk zonnetje. Muziekgroep-Oudewater-Geelbuik - 750 jaar 005De belangstelling was groot; veel publiek dat even bleef genieten, maar ook mensen die een zitplaatsje hadden veroverd achter watertappunt Rebecca. Niet alleen luisteraars, maar ook fotografen en zelfs filmers waren op dit eenmalige gebeuren afgekomen. Het bonte gezelschap zag er prachtig uit en – daar ging het natuurlijk om – het klonk ook prachtig. Dit was een mooie aanvulling op de slotdag van de viering van ‘Oudewater 750 jaar Stad’.

De Muziekgroep had oud-Nederlandse middeleeuwse muziek speciaal voor deze gelegenheid ingestudeerd en voerde die onder leiding van de in een prachtig bordeauxrood gewaad gehulde dirigente Elivera van Sloten uit in een Geelbuikboot. De negentien musici, achttien hout- en koperblazers en een slagwerker, genoten zelf ook zichtbaar van dit optreden.

Muziekgroep-Oudewater-Geelbuik-750 jaar 025

Wat hebben we het afgelopen jaar van de Oudewaterse talenten mogen genieten. Ook dit was weer een uniek staaltje dat gelukkig velen mochten meebeleven.

Bron: redactie Oudewater.net | 21 september 2015
Foto’s: Jaap de Wit
Video: G. van Roon

Geef een antwoord