Muziekgroep Oudewater verblijdt bewoners Futura

Zoals wel vaker speelde Muziekgroep Oudewater op locatie. In de zomer is dat dan vaak buiten: bij de Jumbo, in Speeltuin Pinkeltje, op de Markt. En altijd passen ze hun muziek aan het publiek en de omstandigheden aan. Hun repertoire is verbluffend groot. Nu in deze kersttijd speelden ze uiteraard kerstmuziek waar alle aanwezige inwoners zichtbaar van genoten.

En dat genieten was deels te danken aan de goed gekozen mooie arrangementen en de goede uitvoering daarvan, maar ook aan de dirigente Elivera van Sloten, die niet alleen Muziekgroep Oudewater tot prima prestaties weet te stimuleren, maar ook het publiek meeneemt in de beleving van die muziek.  Zo gaf ze aan één van de toeschouwers een sleebel, legde op aanstekelijke wijze uit hoe erop gespeeld moest worden en zo kon deze inwoner gezellig meespelen met het 12-koppige blazersensemble. Al die verschillende instrumenten klinken, bespeeld door leden van de Muziekgroep die in leeftijd variëren van 18 tot 68, mooi en boeiend bij elkaar.

Muziekgroep_Futura_IMG_4839Futura is een particulier tehuis voor senioren. Deze ouderen wonen in een appartement en als ze zelf bepaalde zaken niet meer zo goed kunnen regelen worden ze daarbij geholpen, vertelde Debby Oostland. Dat kan om eten gaan, om het uitzoeken van kleding, om het helpen bij het onderhouden van contacten en wat je maar bedenken kunt. Wie geïnteresseerd is mag best eens langskomen. Het contact met de wereld buiten Futura moet wel in stand gehouden worden, vertelde Debby: “We willen onder meer gaan samenwerken met basisscholen en we organiseren dit soort avonden; met bijvoorbeeld de Muziekgroep Oudewater.”

Overigens kunnen ze bij die Muziekgroep best nog wat versterking gebruiken. Wie er lid van wordt krijgt een instrument gratis in bruikleen, vertelde dirigente Elivera van Sloten en krijgt ook nog eens gratis les op het instrument naar keuze. Bij de repetities is het nooit saai en er wordt een bijzonder breed scala aan muziek ten gehore gebracht: van vooral veel pop, via tijdgebonden muziek, zoals sinterklaas- en kerstliedjes en stemmige muziek tot aan klassiek. “Maar,” vertelde Elivera erbij, “de Vijfde van Beethoven is dan wel op een heel bijzondere en moderne manier gearrangeerd en klinkt heel spannend.”

“Wie interesse heeft kan gerust een langskomen bij een uitvoering of repetitie van de Muziekgroep,” voegt ze eraan toe.

Bron: Oudewater.net | 21 december 2017
Tekst, filmpje en foto’s: Aad Kuiper

Geef een antwoord